'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' brengt wereldwijd al meer dan $100 miljoen op

KKees van den Berg 22 november 2023 12:34

Lionsgate's nieuwste Hunger Games-film, 'The Ballad of Songbirds & Snakes', heeft bij de wereldwijde opening de grens van $100 miljoen overschreden. Met een opbrengst van $44,6 miljoen in Amerika en $56,2 miljoen uit 87 andere markten (waaronder Nederland), lijkt de film het prima te doen.

Succesvolle wereldwijde opening voor Hunger Games

De verwachtingen voor de nieuwste film van Lionsgate's 'Hunger Games'-reeks, 'The Ballad of Songbirds & Snakes', waren hooggespannen en de film lijkt deze verwachtingen te hebben waargemaakt. Met een wereldwijde opbrengst van meer dan $100 miljoen tijdens de opening, inclusief $44,6 miljoen in de VS en $56,2 miljoen uit 87 buitenlandse markten, heeft de film de voorspellingen overtroffen. De grootste opbrengsten buiten de VS kwamen uit het VK ($6,7 miljoen), Duitsland ($5,1 miljoen) en China ($4,6 miljoen). Ook in Frankrijk, Mexico, Australië, Brazilië, Italië, Spanje en Nederland deed de film het goed, met respectievelijk $4,2 miljoen, $3,7 miljoen, $3,6 miljoen, $3,2 miljoen, $2,6 miljoen, $2 miljoen en $1,7 miljoen aan opbrengsten.

Financiering van 'The Ballad of Songbirds & Snakes'

Het produceren van 'The Ballad of Songbirds & Snakes' was geen goedkope onderneming. Met productiekosten van meer dan $100 miljoen heeft de film een aanzienlijke investering nodig gehad. Gelukkig is er aan financiële steun geen gebrek geweest. 65% van de productiekosten zijn gefinancierd door buitenlandse verkoop en de film heeft ook $20 miljoen aan Duitse belastingkredieten ontvangen. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van de film aan de internationale box office.

Hoewel er in China nog geen publieksscore op Maoyan is, hebben de critici op Douban de film een score van 7,1 gegeven, vergelijkbaar met de eerste film van de serie. Ondanks deze relatief hoge score, voorspelt Maoyan dat de film uiteindelijk slechts $7,1 miljoen zal opbrengen in China. Dit zou het de minst succesvolle Hunger Games-titel maken die in het land is uitgebracht.

Afbeelding: 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes', TMDb

Meer artikelen