'The Marvels' naar verwachting laagste opbrengst ooit voor Disney MCU

KKees van den Berg 12 november 2023 09:40

Film 'The Marvels' van Disney/Marvel staat op het punt wereldwijd te openen met een geschatte opbrengst van $110M-$115M, wat de laagste start ooit zou zijn voor een Disney MCU-titel wereldwijd. De initiële schattingen van de internationale box office opening zijn gezakt naar ongeveer $ 60M.

Verwachte wereldwijde opening van 'The Marvels'

'The Marvels', ook bekend als 'Captain Marvel 2', ziet eruit alsof het een wereldwijde opening krijgt met een geschatte opbrengst van tussen $110M en $115M. Dit zou de laagste opening ooit zijn voor een Disney MCU-titel wereldwijd. Hoewel Captain Marvel een stralend lichtpuntje was toen ze Tony Stark in de eerste paar minuten van 'Avengers: Endgame' redde, lijkt dat licht nu te zijn gedimd.

Ondanks de lage verwachte opbrengst, wordt verwacht dat 'The Marvels' nummer 1 staat in bijna alle offshore-markten. De sociale scores zijn redelijk, maar toch lijkt er een gebrek aan urgentie of hype rondom de film te zijn. Dit kan worden toegeschreven aan de verwarring en overexposure rondom de titel, die elementen bevat van Disney+ series 'Ms Marvel' en 'WandaVision', maar niet meer profiteert van de nieuwheid of de link tussen 'Infinity War' en 'Endgame'.

Teleurstellende verwachtingen voor de Chinese markt

Omdat China een grote speler is op de internationale filmmarkt, zijn de verwachtingen daar altijd hooggespannen. Maar voor 'The Marvels' lijken deze verwachtingen getemperd te zijn. De markt lijkt nu minder dan $15M op te leveren voor het openingsweekend, ondanks dat de film vroegtijdig goedkeuring voor release heeft gekregen. Het lijkt erop dat China over de hele linie steeds lastiger wordt voor internationale films om in door te breken.

Afbeelding: 'The Marvels', TMDb

Meer artikelen