Timothée Chalamet en Zendaya kijken uit naar Dune 3, terwijl Denis Villeneuve hint naar het einde van deel 2

RRoos Verhoeven 31 januari 2024 13:47

Hoewel Dune 2 nog niet in de bioscopen is verschenen, tonen sterren Timothée Chalamet en Zendaya al veel enthousiasme voor de plannen van regisseur Denis Villeneuve voor deel 3. Villeneuve beschrijft de twee delen van Dune als een 'compleet' verhaal, en hint naar een 'hartverscheurend' einde voor deel 2.

Sterren enthousiast voor Dune 3

Het lijkt erop dat de sterren van Dune, Timothée Chalamet en Zendaya, niet kunnen wachten om te horen wat regisseur Denis Villeneuve in petto heeft voor het derde deel van de reeks. Tijdens een interview met Total Film uitte het duo hun enthousiasme en verlangen naar het vervolg, zelfs voordat Dune 2 in de bioscopen is uitgebracht.

'Hartverscheurend' einde gepland voor Dune 2

Regisseur Denis Villeneuve heeft laten doorschemeren dat het tweede deel van Dune een 'hartverscheurend' einde zal hebben. Dit zou de basis kunnen leggen voor verdere gebeurtenissen die in een volgend vervolg worden onderzocht. Volgens Villeneuve zullen alle elementen aanwezig zijn, maar zal de filmadaptatie tragischer zijn dan het boek. Hij suggereert dat het einde van deel twee een totaal evenwicht en evenwicht zou creëren om het verhaal van Paul in deel drie af te ronden.

Dune: Part II komt uit op 29 februari

Dune: Part 2 zal op 29 februari in de bioscopen uitkomen. In dit vervolg zal Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet, zijn strijd voortzetten op de vijandige planeet Arrakis. Na de gebeurtenissen van deel 1, sluit Paul zich samen met zijn moeder, Lady Jessica, aan bij de mensen van de woestijnwereld, de Fremen, in een poging om het te bevrijden van de wreedheden van de Harkonnens en om de droom van zijn vader Leto om vrede naar het land te brengen, te vervullen.

Actrice Zendaya deelde ook haar kijk op de vooruitzichten voor de Dune-franchise. Volgens haar is regisseur Villeneuve een ware kunstenaar die zijn plannen liever niet deelt totdat hij ze tot in de puntjes heeft uitgewerkt. Ze voegde eraan toe dat ze allemaal erg benieuwd zijn naar zijn visie en klaar staan om deze te horen zodra hij er klaar voor is.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen