Tina Fey pakt hoofdrol in nieuwe Netflix-komedieserie 'The Four Seasons'

RRoos Verhoeven 10 januari 2024 18:05

TV-icoon Tina Fey maakt haar comeback naar het kleine scherm met de door haar mede gecreëerde komedieserie 'The Four Seasons' voor Netflix. De serie is gebaseerd op de film uit 1981 en is ontwikkeld in samenwerking met collega's van '30 Rock', Lang Fisher en Tracey Wigfield.

Tina Fey keert terug naar series

Tina Fey, bekend als de maker en ster van '30 Rock', maakt een terugkeer naar series met 'The Four Seasons', een nieuwe komedie voor Netflix die ze samen met Lang Fisher en Tracey Wigfield heeft gecreëerd. Beide zijn voormalige collega's van Fey bij '30 Rock'. De serie markeert Fey's eerste TV-hoofdrol sinds '30 Rock'. Na een zeer competitieve biedingsoorlog heeft Netflix de serie, bestaande uit acht afleveringen, weten te bemachtigen.

Gebaseerd op film uit 1981

'The Four Seasons' is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1981, geschreven en geregisseerd door Alan Alda. De film, geproduceerd door Martin Bregman, vertelt het verhaal van drie koppels die elk seizoen samen op vakantie gaan. De TV-serie is geschreven door Fey, Fisher en Wigfield, die ook de uitvoerende producenten zijn. De productie zal later dit jaar van start gaan, met Universal Television als de producerende studio.

De originele film leidde in 1984 tot een kortstondige serie op CBS, ook geproduceerd door Alda. De titel van de film en de serie is afgeleid van de vier concerti gecomponeerd door Antonio Vivaldi, die ook een groot deel van de muzikale score vormen.

Een langdurige samenwerking

De samenwerking tussen Fey, Fisher, Wigfield en Universal Television gaat ver terug. Ze werkten samen aan het laatste seizoen van '30 Rock', waar Fisher zich bij voegde. Voor het schrijven van de serie finale deelden Fey en Wigfield een Emmy. Fey heeft ook gastrollen gespeeld in 'Kimmy Schmidt', 'Great News' en 'Girls5eva'. Fisher heeft ook 'Never Have I Ever' gecreëerd, terwijl Wigfield bekend is van de serie 'Great News' en 'Saved by the Bell'.

Tina Fey heeft naast haar werk voor '30 Rock' en 'The Four Seasons', gastrollen vertolkt in 'Kimmy Schmidt', 'Great News' en 'Girls5eva'. Ze speelde onlangs in de Kenneth Branagh-film 'A Haunting In Venice' en had een terugkerende rol in Hulu's 'Only Murders In the Building'.

Afbeelding: 'Never Have I Ever', TMDB

Meer artikelen