Toekomst DC Universe: Nieuwe films en series in aantocht

KKees van den Berg 29 november 2023 16:31

Warner Bros. Discovery heeft na het niet kunnen evenaren van Marvel, besloten om opnieuw te beginnen met het DC Universe. De nieuwe plannen bevatten een reeks films en series, die een nieuwe wending geven aan de geliefde stripverhalen. Laten we eens kijken wat we kunnen verwachten.

Het nieuwe begin van DC Universe

Na het niet kunnen bijhouden van Marvel's succesvolle cinematografische universum heeft Warner Bros. Discovery besloten om opnieuw te beginnen met het DC Extended Universe (DCEU). De nieuwe reeks begint in 2025 met 'Superman: Legacy' van James Gunn, en zal ook het einde betekenen voor de huidige DCEU met 'Aquaman and the Lost Kingdom'.

'Gods and Monsters': Het eerste hoofdstuk

Het eerste hoofdstuk van het nieuwe DC Universe, getiteld 'Gods and Monsters', omvat een verscheidenheid aan nieuwe films en series. Enkele opvallende projecten zijn 'Creature Commandos', 'Waller', 'Superman: Legacy', 'Lanterns', 'The Authority', 'Paradise Lost', 'The Brave and the Bold', 'Booster Gold', 'Supergirl: Woman of Tomorrow' en 'Swamp Thing'. Deze reeks projecten toont aan dat het DC Universe een nieuwe en spannende richting inslaat.

Alles wat niet direct past in het grotere DC Universe zal bekend staan als DC Elseworlds. Dit omvat projecten zoals het achtste seizoen van 'Teen Titans Go!', 'Aquaman and the Lost Kingdom', het vijfde seizoen van 'Harley Quinn', 'The Penguin', het vierde seizoen van 'Superman & Lois', 'Joker: Folie à Deux' en 'The Batman - Part II' - die allemaal een eigen plek en bestaan hebben buiten het centrale DC Universe.

Meer artikelen