Tom Hardy schittert in dramafilm 'The Bikeriders'

KKees van den Berg 20 december 2023 09:59

Acteur Tom Hardy is terug op het grote scherm in 'The Bikeriders', een dramafilm geïnspireerd op een iconisch fotoboek. Samen met een sterrencast duikt hij in de motorcultuur van de jaren 60.

De basis van 'The Bikeriders'

'The Bikeriders' is een intens kijkje in de motorcultuur van de jaren zestig, geïnspireerd door het iconische fotoboek van Danny Lyon. Met een sterrenbezetting die onder anderen bestaat uit Tom Hardy, Austin Butler en Norman Reedus, belooft deze film de rauwe sfeer van deze unieke subcultuur tot leven te brengen.

Het verhaal achter de Vandals

Door de ogen van Kathy, een clublid en de vrouw van een roekeloze motorrijder, volgt de film de levens van de Vandals over een periode van tien jaar. Wat begint als een onschuldige club verandert langzaam in een steeds gevaarlijker en crimineel wordende bende. Dit dwingt de leden tot moeilijke keuzes over hun loyaliteit aan de club en aan elkaar.

Bioscooprelease en studio veranderingen

Oorspronkelijk zou 'The Bikeriders' worden uitgebracht door Disney's 20th Century Studios, maar werd geschrapt en opgepakt door Focus Features. In juni krijgen we de kans om te zien of de sterrencast en veelbelovende insteek resulteren in een succesvol eindproduct. Ondanks de studio-wisselingen is het nog steeds de moeite waard om de eerste recensies over Tom Hardy en de rest van de cast af te wachten.

Een leuke toevoeging aan de authenticiteit van de film is dat het grootste deel van de cast daadwerkelijk op historische motoren heeft gereden tijdens de opnames. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan de realistische weergave van de motorcultuur uit die jaren.

Afbeelding: 'The Bikeriders', TMDB

Meer artikelen