Tom Hardy's 'The Bikeriders': gedumpt door Disney maar snel opgepikt door Focus Features

RRoos Verhoeven 23 november 2023 16:37

Disney besloot onlangs de veelbovende film 'The Bikeriders' met Tom Hardy in de hoofdrol aan de kant te schuiven. De bekende studio Focus Features zag echter potentie en nam razendsnel het project over.

Disney laat 'The Bikeriders' vallen

De eerste trailer van 'The Bikeriders' die door DIsney werd uitgebracht leek veelbelovend. Echter besloot Disney tot verrassing van velen om de film te dumpen. Ondanks de sterke cast met namen als Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Comer en Michael Shannon, en de positieve ontvangst van de eerste beelden, werd de film plotseling van de bioscoopkalender gehaald.

Bekijk hier de trailer:

Focus Features redt 'The Bikeriders'

Het nieuws dat Disney 'The Bikeriders' liet vallen, was voor Focus Features een kans die ze niet lieten liggen. Binnen enkele dagen nam de studio het project over en heeft bovendien aangekondigd de film in de bioscopen uit te brengen - iets wat eerder niet meer zeker was. Peter Kujawski, een van de grote bazen bij Focus, laat weten enthousiast te zijn over de toevoeging van deze veelbelovende film aan hun releasekalender voor volgend jaar.

'The Bikeriders' is gebaseerd op het verhaal dat het gelijknamige fotoboek van Danny Lyon uit 1967 inspireerde. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en volgt de opkomst van een fictieve motorclub uit Chicago. We volgen de evolutie van de club door de ogen van haar leden, die van een ontmoetingsplaats voor lokale buitenstaanders verandert in een meer sinistere bende die de unieke levenswijze van de oorspronkelijke groep bedreigt.

Wanneer de film hier in Nederland in de bioscopen zal moeten gaan verschijnen is nog niet bekend.

Afbeelding: 'The Bikeriders', TMDb

Meer artikelen