Top 10 Kerstfilms die je nu kunt kijken

KKees van den Berg 27 november 2023 11:29

Het kerstseizoen is al bijna begonnen en het is tijd om de beste kerstfilms te gaan kijken. Maar welke films zijn de moeite waard? Volgens Rotten Tomatoes zijn dit 10 van de beste kerstfilms.

'Meet Me in St. Louis' voert de lijst aan

De romantische komedie 'Meet Me in St. Louis' staat bovenaan de lijst van best beoordeelde kerstfilms op Rotten Tomatoes. Judy Garland speelt de hoofdrol als Esther Smith. In de film leren de vier dochters van de familie Smith lessen over liefde en het leven in de aanloop naar de Wereldtentoonstelling van 1904 in St. Louis.

'The Shop Around the Corner' op nummer twee

'The Shop Around the Corner' neemt de tweede plaats in op de lijst van best beoordeelde kerstfilms op Rotten Tomatoes. In deze film kunnen twee werknemers van een algemene winkel in Boedapest elkaar niet uitstaan, maar ze worden beiden verliefd op hun penpal. Wat ze niet weten, is dat ze brieven naar elkaar schrijven. De film was de inspiratie voor de moderne klassieker 'You’ve Got Mail'.

Een wonder in 'Miracle on 34th Street'

De film 'Miracle on 34th Street' neemt een eervolle plek in op de lijst van Rotten Tomatoes. In deze kerstklassieker speelt een man de rol van Kerstman voor Macy's Department Store. Hij beweert de echte Kris Kringle te zijn en in het proces dat volgt, moeten de personages ontdekken wat de ware betekenis van Kerstmis is.

Van Halloween naar Kerstmis met 'The Nightmare Before Christmas'

Voor degenen die een film zoeken die de overgang van Halloween naar Kerstmis helpt maken, is 'The Nightmare Before Christmas' de perfecte keuze. Jake Skellington, de koning van Halloweentown, ziet Christmastown en besluit om de Kerstman te ontvoeren en het hartverwarmende stadje over te nemen.

'Little Women'

De zusjes March, Meg, Jo, Beth en Amy, worden volwassen als hun vader de oorlog uitgevochten is en hun familie het moeilijk heeft. Ze bezuinigen en zien af van luxe om gul te geven aan hun buren en ontdekken de kracht van hun relaties.

Bijzondere vriendschap in 'Klaus'

Op de lijst van Rotten Tomatoes vinden we ook 'Klaus'. In deze film sluit Jesper, een slechte student, een bijzondere vriendschap met een kluizenaar genaamd Klaus. Deze vriendschap onthult iets bijzonders over het personage Klaus.

Levenslessen in 'It’s a Wonderful Life'

'It’s a Wonderful Life' is een andere kerstklassieker op de lijst van Rotten Tomatoes. George Bailey vindt zijn leven saai en komt in een diepe depressie terecht. Een beschermengel komt in zijn leven om hem te laten zien hoe het leven zou zijn als hij er niet was om mensen te helpen.

Kerst in de ruimte met 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special'

Een verrassende toevoeging aan de lijst is 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special'. Deze film draait om de vraag hoe je het perfecte kerstcadeau kiest. Het wordt een tijdgevoelige missie voor de Guardians om Peter Quill, även Star-Lord, een vrolijker kerstherinnering te geven.

Coming of Age in deze oudere 'Little Women'

Net als de andere "Little Women" verfilming op deze lijst, vertelt deze film het coming-of-age verhaal van de March zusjes. De versie uit 1994 is het bekijken waard naast Greta Gerwigs 2019 bewerking van het boek van Louisa May Alcott.

Een missie voor 'Arthur Christmas'

De film 'Arthur Christmas' sluit de top 10 af. Arthur, de zoon van de Kerstman, ontdekt dat er een kind is dat zijn cadeaus niet heeft gekregen. Hij begint een missie om dit kind alsnog een fijne kerst te bezorgen.

Afbeelding: 'Little Women', TMDb

Meer artikelen