Top 3 Netflix true crime-series: Een spannend alternatief voor 'American Nightmare'

KKees van den Berg 30 januari 2024 12:03

Ben je fan van de hitserie American Nightmare op Netflix? We hebben drie intense en intrigerende True Crime-series voor je op een rijtje gezet die je deze winter zeker moet zien. Ontdek de duistere en waargebeurde verhalen achter deze series.

Intrigerende mysteries in 'Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel'

Hoewel de docuserie 'Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel' veel kritiek heeft ontvangen met name vanwege de 'smaakloze reconstructies' en de zware nadruk op complottheorieën, is het een fascinerend kijkje in een tragisch verhaal. De serie belicht de dood van Elisa Lam, een jonge vrouw die worstelde met psychische problemen. Tijdens haar verblijf in het Cecil Hotel in Los Angeles werd ze dood aangetroffen. De docuserie gaat echter verder dan het verhaal van Lam en werpt ook een blik op de lange reeks tragedies die het hotel in de loop der jaren hebben geteisterd. Hoewel sommige theorieën op zijn zachtst gezegd niet waarschijnlijk zijn, zijn de tragische aard van het verhaal en de geschiedenis van het hotel boeiende elementen die de aandacht van de kijker vasthouden.

Romantiek en verraad in 'Bad Surgeon: Love Under the Knife'

De docuserie 'Bad Surgeon: Love Under the Knife' biedt een diepe duik in de wereld van bedrog en romantiek. Het verhaal wordt voornamelijk verteld door de ogen van Benita Alexander, een producer bij NBC News, die een romantische relatie begon met Dr. Paulo Macchiarini. Macchiarini, een wereldberoemde arts en charmante hooggesociety-man, bleek een dubbelleven te leiden vol geheimen en leugens. Hij beweerde een baanbrekende stamcel-behandeling te hebben ontwikkeld, maar zijn patiënten bleven sterven. Deze ongelooflijke en schokkende serie zal je met open mond achterlaten.

'Escaping Twin Flames': Een huiveringwekkend kijkje in een sekte

De docuserie 'Escaping Twin Flames' is misschien wel een van de meest schokkende en huiveringwekkende series van het afgelopen jaar. Jeff en Shaleia Divine hebben een bedrijf en programma opgezet waarin ze beweren mensen te helpen hun 'tweelingvlam', oftewel hun ware liefde, te vinden. Door middel van een reeks online cursussen en seminars beloven ze mensen de tools te geven om hun 'tweelingvlam' te identificeren en ermee in contact te komen. Voormalige leden beweren echter dat ze onderworpen werden aan dwang, indoctrinatie en misbruik door de leiders, waardoor velen Twin Flames Universe bestempelen als een sekte. Deze serie is zowel ontluisterend als onthutsend.

Afbeelding: 'Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel', TMDB

Meer artikelen