'Top Gun: Maverick' verovert Netflix

KKees van den Berg 24 december 2023 09:01

De veelgeprezen actiefilm 'Top Gun: Maverick' is sinds deze week te zien op Netflix. Met Tom Cruise in de hoofdrol verwachten we dat de film de komende tijd bovenaan de toplijst te vinden zal zijn. Heb jij hem al gezien of op je kijklijst staan? Als je een fan bent van actiefilms is dit zeker een film die je niet wilt missen.

Tom Cruise als moedige testpiloot

In Top Gun: Maverick kruipt Tom Cruise opnieuw in de huid van Pete 'Maverick' Mitchell. Als doorgewinterde testpiloot bij de Marine zoekt hij altijd naar uitdaging en avontuur. Zijn passie voor vliegen en zijn toewijding aan het leger maken hem tot een boeiend personage om te volgen.

Een interessante wending in de film is de introductie van Luitenant Bradley 'Rooster' Bradshaw, gespeeld door Miles Teller. Rooster is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick 'Goose' Bradshaw wat een emotionele laag toevoegt aan de film.

synopsis Top Gun: Maverick

Na ruim drie decennia als een elitepiloot voelt Peter 'Maverick' Mitchell zich nog steeds thuis bij de marine. Als een gedurfde testpiloot die continu de grenzen opzoekt vermijdt hij promoties die hem uit de cockpit zouden houden. Als instructeur van een nieuwe groep elitepiloten voor een uitdagende speciale opdracht, kruist hij paden met Luitenant Bradley 'Rooster' Bradsaw, de zoon van Mavericks overleden vriend en collega Luitenant-Officier Air Nick Bradshaw, beter bekend als 'Goose'. Met een onzekere toekomst voor zich en een verleden waar hij mee in het reine moet komen, staat Maverick voor zijn grootste angsten.

Afbeelding: 'Top Gun: Maverick', TMDB

Meer artikelen