Trailer van 'Vaiana 2' breekt kijkrecord: 178 miljoen weergaven in 24 uur

DDavid Meijer 31 mei 2024 16:02

Disney lijkt klaar voor een grote comeback in de bioscopen: de trailer van hun nieuwe animatiefilm 'Vaiana 2', die woensdag uitkwam, is nu al de meest bekeken trailer ooit voor een geanimeerde film van de studio, met maar liefst 178 miljoen wereldwijde weergaven in de eerste 24 uur.

Trailer van 'Vaiana 2' breekt records

De trailer van Disney's 'Vaiana 2' is een recordbreker. Binnen 24 uur na de release is de trailer al 178 miljoen keer bekeken, waarmee het de meest bekeken trailer ooit is voor een animatiefilm van de studio. Dit cijfer overtreft eerdere recordhouders 'Inside Out 2' (157 miljoen) en 'Frozen 2' (116 miljoen).

Fans reageren enthousiast op trailer

De weergaven kwamen voornamelijk van sociale media platforms zoals TikTok, YouTube, X, Instagram, Facebook en Snapchat. Fans hebben zeer positief gereageerd op de animatie, de liefde voor de originele film en de connectie met de personages. Vooral de personages Vaiana, Maui en Pua vielen op, met kijkers die benadrukken dat Vaiana een van hun favoriete Disney-personages aller tijden is.

'Vaiana 2' is geregisseerd door David Derrick Jr., Jason Hand en Dana Ledoux Miller. De film beschikt over muziek van Grammy-winnaars Abigail Barlow en Emily Bear, Grammy-genomineerde Opetaia Foaʻi en drievoudig Grammy-winnaar Mark Mancina.

Vaiana's nieuwe avontuur en bekende stemmen

In het vervolg moet Vaiana reizen naar de verre zeeën van Oceanië en gevaarlijke, lang verloren wateren betreden. Dwyane Johnson keert terug als de stem van halfgod Maui, terwijl Auli’i Cravalho opnieuw de stem inspreekt van de titelrol.

De originele film 'Vaiana', die in 2016 uitkwam, was volgens Nielsen de meest gestreamde film op alle platforms in 2023. Dit onderstreept de blijvende populariteit en liefde voor het verhaal en de personages.

Release van 'Vaiana 2' op 27 november

'Vaiana 2' komt op 27 november in de bioscopen in Nederland.

Afbeelding: 'Moana 2', TMDB

Meer artikelen