Trailer 'Venom: The Last Dance' belicht problemen met Sony's Spider-Man Universum

KKees van den Berg 7 juni 2024 09:20

De nieuwe trailer van Venom: The Last Dance legt de zwakke punten van Sony's Spider-Man Universum bloot. De afwezigheid van Peter Parker en het ontbreken van een coherente visie lijken het filmuniversum parten te spelen. Het laatste deel van de Venom-trilogie belooft een chaotische en komische film te worden, maar roept ook vragen op over de algehele kwaliteit van Sony's gedeelde universum.

Gebrek aan samenhang in Sony's Spider-Man Universum

Sony's Spider-Man Universum worstelt met het opzetten van een samenhangende visie, dit zien we terug in de eerste trailer van Venom: The Last Dance. De film is de laatste in de Venom-trilogie, maar de trailer belooft vooral intense symbiote actie en maffe capriolen, wat ergens wel zorgen oproept over de aanhoudende moeilijkheden van Sony's worstelende gedeelde universum.

Ontbrekende Spider-Man in het Sony Spider-Man Universum

Hoewel het universum naar Spider-Man is genoemd, heeft het Sony Spider-Man-Universum eigenlijk nooit Spider-Man zelf voorzien. Dit heeft geleid tot verwarring onder kijkers, vooral omdat veel van de tot nu toe gebruikte personages in hun oorsprongsverhalen direct verband houden met Spider-Man. Het ontbreken van deze band vermindert de aantrekkingskracht van de films, vooral die waarin Venom niet voorkomt.

De eerste trailer voor Venom: The Last Dance toont de Lethal Protector en ondanks dat dit fans zeker zal aantrekken, geeft het ook de indruk dat het laatste deel van de trilogie slechts een willekeurige verzameling ideeën is zonder echte samenhang. Dit zou zeker jammer zijn, maar het past binnen de huidige norm van het gedeelde universum waarin het plaatsvindt.

Afbeelding: 'Venom: The Last Dance', TMDB

Meer artikelen