'True Detective' seizoen 5: wat we tot nu toe weten

KKees van den Berg 23 februari 2024 09:45

HBO heeft aangekondigd dat er een vijfde seizoen komt van de populaire serie 'True Detective'. Het vierde seizoen, 'Night Country', was een groot succes, mede dankzij hoofdrolspeelster Jodie Foster, en heeft de streamingdienst ertoe aangezet om een volgend seizoen toe te zeggen.

Vijfde seizoen voor 'True Detective' aangekondigd

HBO heeft officieel het vijfde seizoen van de hitserie 'True Detective' aangekondigd. De beslissing werd genomen na het enorme succes van het vierde seizoen, 'Night Country', dat Jodie Foster als hoofdrolspeelster had. Het grote succes van dit seizoen gaf HBO genoeg vertrouwen om een vijfde seizoen aan te kondigen.

Issa López keert terug voor seizoen 5

Issa López, de maker van 'Night Country', heeft een nieuwe deal gesloten met HBO en zal ook betrokken zijn bij het vijfde seizoen van 'True Detective'. Het vierde seizoen was het best bekeken seizoen tot nu toe, met 12,7 miljoen kijkers op verschillende platforms, wat ongetwijfeld bijdroeg aan het vertrouwen van HBO in een vervolg.

Elk seizoen van 'True Detective' is een op zichzelf staand verhaal, een kenmerk van anthologieseries. Dit betekent dat de cast elk seizoen verandert, met grote namen zoals Colin Farrell, Vince Vaughn, Mahershala Ali en Jodie Foster in vorige seizoenen. Het is nog niet bekend welke sterren de hoofdrollen zullen spelen in het vijfde seizoen.

Releasedatum True Detectice seizoen 5

Helaas is het nog niet bekend wanneer True Detective seizoen 5 te streamen gaat zijn.

Afbeelding: 'True Detective', TMDB

Meer artikelen