Van hotel naar schrikwekkend museum: Het Stanley Hotel uit 'The Shining'

KKees van den Berg 29 januari 2024 18:31

Het wereldberoemde Stanley Hotel in Colorado, bekend van Stephen King's 'The Shining', wordt omgetoverd tot een horrormuseum. De Staat Colorado en productiemaatschappij Blumhouse hebben dit volgens The Hollywood Reporter bevestigd.

Blumhouse creëert horrortentoonstelling

Blumhouse, bekend van genrehits als 'Get Out', 'Halloween' en 'Paranormal Activity', krijgt de taak om een semi-permanente tentoonstelling te creëren. Deze expositie, die in het beroemde Stanley Hotel te zien zal zijn, zal volledig in het teken staan van horror.

De band tussen The Shining en het Stanley Hotel

Het Stanley Hotel diende als inspiratie voor Stephen King's thriller 'The Shining'. Het verhaal, gepubliceerd in 1977, draait om een schrijver die langzaam gek wordt terwijl hij in een geïsoleerd hotel verblijft. Ondanks dat de film van Stanley Kubrick uit 1981 niet in het hotel werd gefilmd, was de setting wel gemodelleerd naar het Stanley Hotel.

Het nieuwe horrormuseum zal een schat aan objecten uit de films van Blumhouse tentoonstellen. Deze tentoonstelling zal zeker een must-see zijn voor horrorliefhebbers, en de staat Colorado hoopt dat het initiatief een populaire attractie voor dit publiek zal worden.

Meer artikelen