Van korte films naar volwaardige speelfilms: De reis van regisseur Barnaby Clay

RRoos Verhoeven 29 januari 2024 11:22

Barnaby Clay, de regisseur van de horrorfilm 'The Seeding', deelt zijn ervaringen over de overstap van korte films en muziekvideo's naar volwaardige speelfilms. Hij bespreekt de uitdagingen die hij tegenkwam en lessen die hij tijdens het proces heeft geleerd.

Multitalent in de filmwereld

Barnaby Clay is een echt multitalent in de filmwereld. Hij heeft zijn regievaardigheden getest in verschillende media, van het regisseren van muziekvideo's voor grote namen zoals David Bowie en Rihanna, tot het maken van een documentaire over de fotograaf Mick Rock. Deze veelzijdige ervaring heeft hem klaargestoomd voor zijn nieuwste uitdaging: het maken van volwaardige speelfilms.

De horrorfilm 'The Seeding' markeert Clay's debuut in de wereld van speelfilms. De plot draait om een man die vastzit in de woestijn en verzorgd wordt door een mysterieuze vrouw. Er hangt een dreiging in de lucht, omdat het onduidelijk is of deze vrouw wel de beste bedoelingen heeft. De beklemmende setting van de woestijn draagt bij aan de algehele spanning van de film.

Lessen uit de overstap naar speelfilms

De overstap van korte films en muziekvideo's naar speelfilms is geen geringe prestatie, en Clay heeft onderweg behoorlijk wat lessen geleerd. Hij benadrukt het belang van flexibiliteit en aanpassingsvermogen, vooral als het gaat om onverwachte uitdagingen die zich tijdens het filmproductieproces kunnen voordoen.

Verwachten, omarmen en groeien

Clay benadrukt drie belangrijke principes die hem hebben geholpen tijdens zijn reis in de filmindustrie. Ten eerste, het verwachten van het onverwachte - het productieproces kan onvoorspelbaar zijn en het is cruciaal om voorbereid te zijn op eventuele verrassingen. Ten tweede, het omarmen van verandering - door flexibel te blijven, kan het eindproduct zelfs verbeteren. Ten slotte, het beschouwen van elke ervaring als een opstapje naar het volgende project.

Inspiratie kan overal vandaan komen en Clay is er een voorstander van om open te staan voor alle mogelijke bronnen. Of het nu gaat om een beeld dat op zijn computer is opgeslagen of om een melodie die in zijn hoofd speelt - elke bron kan een vonk van creativiteit ontsteken die zou kunnen leiden tot het volgende grote idee.

Afbeelding: 'The Seeding', TMDB

Meer artikelen