Verrassende winnaar bij de box office: ‘Hunger Games’ overtreft ‘Wish’ met $42 miljoen tijdens Thanksgiving weekend

DDavid Meijer 26 november 2023 13:10

In een onverwachte wending blijkt 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' de hit van het Thanksgivingweekend te zijn in de Verenigde Staten. De film heeft naar verwachting meer dan $42 miljoen verdiend, wat meer is dan oorspronkelijk werd verwacht en lijkt hiermee Disney’s animatiefilm 'Wish' en Sony/Apple’s biopic ‘Napoleon’ te overtreffen.

Sterke opbrengst voor 'Hunger Games'

De Lionsgate-film 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' heeft de box office verrast met een sterke opbrengst tijdens het Thanksgiving weekend. Volgens industriële schattingen heeft de film meer dan $42 miljoen verdiend in een periode van vijf dagen. Dit is aanzienlijk hoger dan aanvankelijk werd verwacht en laat zien dat de film een sterke aantrekkingskracht heeft op het publiek.

'Wish' presteert onder verwachting

De Disney-film 'Wish' had hoge verwachtingen voor het weekend, met schattingen die opliepen tot $50 miljoen voor de lancering van vijf dagen. De werkelijke cijfers zijn echter teleurstellend, met een geschatte opbrengst van slechts $33,5 miljoen. Dit is een aanzienlijke daling vergeleken met de verwachte opbrengst en geeft aan dat de film niet zo populair was als gehoopt.

'Napoleon' kan 'Wish' overtreffen

De biopic 'Napoleon' van Sony/Apple bevindt zich momenteel op de derde plaats in de box office, maar zou 'Wish' kunnen passeren met een openingsweekend van $33 miljoen. Dit is aanzienlijk meer dan de verwachte start van $25 miljoen. De film heeft dus potentieel om de tweede plaats in de box office te claimen, afhankelijk van hoe de kaartverkoop in de komende dagen verloopt.

Afbeelding: 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes', TMDb

Meer artikelen