Verwarring rond Marvel-film 'Blade' (2025) door verandering in MCU-canon

RRoos Verhoeven 12 januari 2024 14:48

Een recente verandering in de MCU-canon kan verwarring veroorzaken rond de casting van een aankomende Marvel-film. De integratie van de Defenders in de officiële MCU-tijdlijn kan de dubbele casting van acteur Mahershala Ali, die zowel in Luke Cage als in de aankomende Blade-reboot speelt, ingewikkelder maken.

Marvel-series van Netflix worden MCU-canon

Volgens de officiële MCU-tijdlijn op Disney+ zijn de Marvel Television-shows van Netflix nu mogelijk officieel canon voor de MCU. Dit betekent dat series zoals Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher, die zich richten op meer volwassen, straatniveau verhalen en personages, nu officieel deel uitmaken van de Marvel-universum.

Dubbele casting van Mahershala Ali brengt verwarring

Dit kan de casting van Mahershala Ali in de aankomende Blade reboot bemoeilijken, omdat hij eerder een ander personage speelde in Luke Cage. Ali, die de Academy Award-winnaar is, is gehecht aan de aankomende Blade reboot van Marvel Studios sinds 2019 en staat gepland om te verschijnen als de hoofdrol. Ondanks zijn eerdere rol als schurk Cornell 'Cottonmouth' Stokes in Luke Cage, kan zijn dubbele casting moeilijk uit te leggen zijn.

Marvel Studios heeft eerder te maken gehad met dubbele casting, dus ze kunnen het probleem negeren of een verklaring bedenken voor de identieke verschijningen van Ali. Voorbeelden van dubbele casting zijn Gemma Chan die zowel Minn-Erva in Captain Marvel als Sersi in Eternals speelde, en Alfre Woodard die zowel de nicht van Cottonmouth, Mariah Dillard, in de Netflix-serie speelde als Miriam Sharpe in Captain America: Civil War.

Afbeelding: 'Marvel's Luke Cage', TMDB

Meer artikelen