Vier tips op Disney+ die je niet mag missen

RRoos Verhoeven 11 november 2023 08:30

Disney+ biedt meer dan alleen de klassieke Disney-films. Dankzij Star, hebben abonnees toegang tot diverse verborgen pareltjes. Wij hebben vier van deze films voor je op een rijtje gezet.

Ondergedompeld in het vervallen Grand Budapest Hotel

Geregisseerd door Wes Anderson, is 'The Grand Budapest Hotel' een film die je niet licht zal vergeten. Ooit een prestigieus vijfsterrenhotel voor de elite, is Grand Budapest nu een vervallend monument. De film volgt Directeur Zero, die terugblikt op de tijd dat hij als piccolo in het hotel werkte, onder de flamboyante conciërge Monsieur Gustave. Hun tumultueuze avonturen in het hotel zijn zowel komisch als spannend, terwijl ze proberen uit de klauwen van fascisten te blijven.

Logan: Een ongekend sombere X-Men film

Logan, geregisseerd door James Mangold, biedt een ongebruikelijk sombere kijk op de wereld van de X-Men. In 2029 zijn bijna alle mutanten uitgestorven en leeft Logan, die worstelt met een drankverslaving en levensmoeheid, in een schuilplaats aan de Mexicaanse grens. Daar zorgt hij voor een dementerende Professor X. Zijn rustige bestaan wordt verstoord wanneer een jonge mutant op de vlucht zijn pad kruist, waardoor hij gedwongen wordt opnieuw de strijd aan te gaan.

Harmonie en ontdekking in Elemental

Elemental, geregisseerd door Peter Sohn, speelt zich af in Elemental City, waar lucht-, aarde-, vuur- en waterbewoners in harmonie met elkaar leven. De vuurelement Ember, een pittige en slimme jonge vrouw, worstelt met haar plaats in de stad. Echter, na het ontmoeten van het geestige waterwezen Wade, krijgt ze de kans om iets elementairs van het leven te ontdekken: hoeveel ze wel niet met elkaar gemeen hebben.

Het intensieve gevecht van Ford v Ferrari

In 'Ford v Ferrari', nog een film van James Mangold, wordt de poging van Henry Ford II om Ferrari over te nemen en een revolutionaire raceauto te bouwen, in beeld gebracht. Voor deze immense taak huurt hij de visionaire auto-ontwerper Carroll Shelby en de angstloze coureur Ken Miles in. Hun missie: de concurrentie verslaan bij de 24 uur van Le Mans.

Meer artikelen