Vierde film na 'Nope' van Jordan Peele uitgesteld

DDavid Meijer 24 december 2023 16:03

Horrorliefhebbers moeten mogelijk langer wachten op de nieuwe film van Oscars-winnende regisseur Jordan Peele. De vierde film van de filmmaker stond oorspronkelijk gepland voor Kerstmis 2024, maar is nu uit de releasekalender verwijderd.

Vertraging voor Jordan Peeles vierde film

De vierde horrorfilm van de met een Oscar bekroonde regisseur Jordan Peele heeft een tegenslag gehad. De film die oorspronkelijk zou uitkomen tijdens de kerstperiode van 2024 is nu uit de releasekalender gehaald. Fans van de filmmaker zullen dus even geduld moeten hebben om zijn volgende project te kunnen bekijken.

Release van Robert Eggers' Nosferatu

Ondanks de vertraging van Peeles film kunnen horrorfans zich nog steeds verheugen op een nieuwe productie in het komende kerstseizoen. Robert Eggers' Nosferatu, een remake van de klassieke vampierfilm uit 1922, zal zeer waarschijnlijk wel op de geplande datum van 24 december 2024 worden uitgebracht. De film heeft een sterrencast waaronder Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, en Willem Dafoe.

Naast zijn filmwerk is Peele ook betrokken bij een nieuwe en mysterieuze videogame ontwikkeld door Hideo Kojima. Dit project waarin onder andere acteurs Sophia Lillis en Hunter Schafer te zien zullen zijn belooft de grenzen tussen gaming en cinema te vervagen. Volgens Kojima is het zowel een game als een film en tegelijkertijd een nieuwe vorm van media.

Jordan Peele heeft bewezen een groot succes te zijn in de filmwereld. Zijn drie regieprojecten, waaronder 'Get Out' uit 2017, 'Us' uit 2019 en 'Nope' uit 2022, hebben wereldwijd meer dan $600 miljoen opgebracht. Dit succes toont aan dat Peele, die begon als komiek en zich ontwikkelde tot filmmaker, nu tot de selecte groep regisseurs in Hollywood behoort die puur op naam publiek naar de bioscoop kunnen trekken.

Uitbreiding van het 'Nope'-universum

Jordan Peele heeft in het verleden geuit dat hij plannen heeft om het universum van zijn film 'Nope' verder uit te breiden in toekomstige projecten. Hij heeft fans laten weten dat er nog meer verhalen te vertellen zijn en dat ze in de toekomst meer antwoorden kunnen verwachten.

Afbeelding: 'Nope', TMDB

Meer artikelen