'Virgin River' krijgt naast seizoen 6 ook prequel op Netflix: Alles wat we weten

KKees van den Berg 23 februari 2024 11:01

Netflix heeft een spin-off aangekondigd van de geliefde dramaserie 'Virgin River'. De nieuwe serie wordt een prequel en biedt een kijkje in het verleden van hoofdpersonages Jack en Mel.

Prequel van 'Virgin River' aangekondigd

In een verrassende wending heeft Netflix aangekondigd dat ze werken aan een prequel voor de geliefde serie 'Virgin River'. Deze nieuwe spin-off zal zich focussen op de gebeurtenissen die plaatsvinden voordat de originele serie begon. Dit geeft kijkers de kans om meer te leren over de achtergrondverhalen van de hoofdpersonages, Jack en Mel, en hoe hun levens eruitzagen voor de dramatische gebeurtenissen uit 'Virgin River'.

De ouders van Mel staan centraal

De nieuwe serie zal zich richten op de ouders van Mel - Sarah Jensen en Everett Reed. Sarah stierf toen Mel nog jong was, wat een grote impact had op haar leven. Everett, gespeeld door John Allen Nelson, werd in het vijfde seizoen van 'Virgin River' onthuld als Mels biologische vader. Deze nieuwe focus geeft fans de kans om meer te leren over de complexe familiedynamiek en het verleden dat Mel gevormd heeft.

Prequel mogelijk oplossing voor kritiek van fans

De aankondiging van de prequel komt op een cruciaal moment, omdat er recentelijk kritiek is geuit op de nieuwste seizoenen van 'Virgin River'. Fans vinden dat de serie haar frisheid en originaliteit heeft verloren. De komst van de prequel kan mogelijk een nieuwe wind door de franchise blazen en de interesse van de fans hernieuwen.

Er zijn nog veel onbekende factoren rond de prequel van 'Virgin River'. Het is momenteel onduidelijk wanneer de opnames zullen starten en wie de hoofdrollen zullen vertolken, afgezien van John Allen Nelson die terugkeert als Everett. Ook is er nog geen titel voor de spin-off bekendgemaakt. Echter, deze onzekerheden dragen bij aan de anticipatie en opwinding rond de nieuwe serie.

Releasedatum prequel Virgin River en seizoen 6

Naast de prequel kunnen fans ook uitkijken naar een zesde seizoen van 'Virgin River'. Helaas lijkt het erop dat de opnames wat vertraging hebben opgelopen. Het is daarom waarschijnlijk dat de nieuwe afleveringen pas in 2025 zullen verschijnen. En zoals gezegd is er nog niks bekend over de releasedatum van de prequelserie.

Afbeelding: 'Virgin River', TMDB

Meer artikelen