Voormalig Netflix-medewerker onthult nieuwe details over staking

RRoos Verhoeven 6 januari 2024 09:17

B. Pagels-Minor, de voormalig Netflix-medewerker die in 2021 werd ontslagen, onthult nieuwe details over de staking geïnspireerd door de controversiële comedy special 'The Closer' van Dave Chappelle. Hij deelt deze details in een exclusieve clip voor de docuserie 'Nine Lives Of' van Vice TV.

Chappelle's specials presteerden matig

B. Pagels-Minor onthult in een exclusieve clip voor Vice TV's docuserie 'Nine Lives Of' dat de controversiële specials van Dave Chappelle niet bijzonder goed presteerden. Deze specials veroorzaakten veel ophef en discussie, maar volgens Pagels-Minor waren ze qua cijfers niet zo indrukwekkend als men zou verwachten. Deze informatie kan een nieuw licht werpen op de vraag of controversiële content wel de moeite waard is voor streamingdiensten vanuit een financieel oogpunt.

Release 'The Closer' leidt tot staking

De release van Dave Chappelle's comedy special 'The Closer' in 2021 veroorzaakte veel onrust bij Netflix. De special, waarin Chappelle rapper DaBaby's homofobe tirade verdedigde en J.K. Rowling steunde te midden van controverse over haar anti-trans-opmerkingen, leidde tot een staking bij Netflix. Medewerkers zochten het bedrijf op op het hoofdkantoor vanwege de beslissing om de special te blijven uitzenden ondanks de anti-trans-humor. Een duidelijk teken van ongenoegen en protest tegen de beslissingen van het bedrijf.

B. Pagels-Minor werd in 2021 door Netflix ontslagen omdat het bedrijf beweerde dat ze informatie over 'The Closer' had gelekt, een serieuze beschuldiging die een grote impact kan hebben op iemands carrière. Pagels-Minor ontkent echter dat ze iets aan de pers hebben gelekt. Sinds haar ontslag hebben ze hun eigen durfkapitaalbedrijf opgericht, een stap die aantoont dat ze ondanks de controverse en tegenslagen hun carrière actief voortzetten.

https://twitter.com/VICETV/status/1740088680562176088

Controversiële content niet noodzakelijkerwijs winstgevender

Volgens B. Pagels-Minor waren de specials van Chappelle niet alleen controversieel en haatdragend, maar leverden ze ook minder op dan andere content die geen schade veroorzaakt. Dit is een belangrijke onthulling, omdat het suggereert dat controversiële en mogelijk schadelijke inhoud niet noodzakelijkerwijs winstgevender is voor streamingdiensten. Het roept ook de vraag op waarom Netflix ervoor koos om de specials van Chappelle te blijven uitzenden ondanks de controverse en de daaruit voortvloeiende stakingen.

Afbeelding: 'Dave Chappelle: The Closer', TMDB

Meer artikelen