Voormalig Netflix-veteraan Peter Stone start bij Moonbug Entertainment

RRoos Verhoeven 3 december 2023 08:04

Moonbug Entertainment, het bedrijf achter de populaire kinderserie 'CoComelon', heeft Peter Stone aangesteld als hun eerste Chief Marketing Officer (CMO). Stone, een veteraan bij Netflix, wordt verantwoordelijk voor de globale marketingstrategie en de groei van de merken van Moonbug. Hij zal zijn functie op 6 december opnemen en rapporteren aan mede-oprichter en CEO René Rechtman.

Voordat hij bij Moonbug kwam was Stone het hoofd van internationale en VK-filmmarketing bij Netflix. Hij heeft verschillende leidende marketingposities bekleed bij Netflix in L.A., Tokyo en Amsterdam, voordat hij naar Londen verhuisde. Voordat hij bij Netflix kwam, leidde hij de bioscoopmarketing bij Legendary Entertainment, waar hij samenwerkte met filmmakers en de studioteams bij Warner Bros. en Universal. Nog vroeger in zijn carrière werkte Stone voor Walt Disney Animation Studios en Monitor Deloitte.

Moonbug maakt deel uit van Candle Media, een nieuwe generatie media-onderneming geleid door voormalige Disney-executives Kevin Mayer en Tom Staggs en ondersteund door de private-equityfirma Blackstone Group. Candle heeft Moonbug in 2021 overgenomen in een deal ter waarde van ongeveer $3 miljard.

Uitbreiding van de merken van Moonbug

Stone komt bij Moonbug op een moment dat het bedrijf zijn merken 'significant ziet uitbreiden'. Onder recente ontwikkelingen benadrukte het bedrijf de debuut van Blippi op Roblox, 'Morphle' dat binnenkort op Disney+ en Disney Junior wordt gelanceerd, en de nieuwe CoComelon-serie 'CoComelon Lane' die exclusief op Netflix wordt uitgebracht.

Stones bijdrage aan Moonbug

Volgens CEO René Rechtman zal de ervaring en kennis van Stone in de entertainmentindustrie een grote aanwinst zijn voor hun bedrijf. Ze blijven investeren in hun talent en merken naarmate hun bedrijf groeit naar nieuwe spin-offs, originele producties, een bredere muziekbibliotheek, innovatieve live-ervaringen en aantrekkelijke consumentenproducten en games.

Meer artikelen