Voormalig SNL-ster Shane Gillis scoort nieuwe Netflix-serie ondanks controverse

DDavid Meijer 27 februari 2024 14:28

Shane Gillis, de voormalige SNL-castlid die eerder ontslagen werd vanwege zijn controversiële grappen, heeft binnenkort een nieuwe komedyserie op Netflix. De serie 'Tires' zal naar verwachting in mei 2023 in première gaan.

Shane Gillis maakt comeback met Netflix-serie 'Tires'

Shane Gillis, die eerder nog in opspraak raakte en ontslagen werd bij de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live (SNL) vanwege racistische en homofobe opmerkingen, heeft een nieuw project op de plank liggen. De controversiële komiek is de ster, co-schrijver, co-creator en uitvoerend producent van een gloednieuwe comedyserie op Netflix, genaamd 'Tires'. Deze serie zal naar verwachting in mei 2023 in première gaan.

De plot van 'Tires' draait om het personage van Will, gespeeld door Steven Gerben. Will is de nerveuze en ongekwalificeerde erfgenaam van een auto-reparatieketen. Hij probeert het bedrijf van zijn vader nieuw leven in te blazen, ondanks constante marteling door zijn neef en nu werknemer, gespeeld door Shane Gillis. Chris O'Connor, Kilah Fox en Stavros Halkias zullen ook te zien zijn in de serie, met gastoptredens van Andrew Schulz.

Nieuwe stand-up special van Gillis onderweg

Naast de nieuwe serie 'Tires', heeft Netflix ook een nieuwe stand-up special van Gillis besteld. Dit volgt op het grote succes van zijn show 'Beautiful Dogs' uit 2023, die wereldwijd een hit was. Ondanks de eerder ontstane controverse, lijkt Gillis dus nog steeds hot in de comedywereld.

Gillis choqueert met controversiële monoloog

Gillis maakte onlangs zijn rentree als host van SNL, maar wist tijdens zijn terugkeer opnieuw te choqueren. In zijn monoloog maakte hij grappen over het Down-syndroom, ras en homoseksualiteit. Hij suggereerde zelfs dat hij 'geraakt' was door het Down-syndroom en gebruikte het woord 'retarded', wat tot veel ophef leidde.

Afbeelding: 'Shane Gillis: Beautiful Dogs', TMDB

Meer artikelen