Voorspellingen voor de Oscars 2024 volgens Rotten Tomatoes

KKees van den Berg 20 januari 2024 15:40

Het is weer die tijd van het jaar waarin filmfanaten hun voorspellingen doen voor de Oscar-nominaties. Rotten Tomatoes deelt hun voorspellingen voor de Oscars 2024, inclusief verrassingen en kanshebbers.

Voorspellingen van Rotten Tomatoes

Als jaarlijkse traditie heeft Rotten Tomatoes haar voorspellingen gedeeld voor de Oscar-nominaties van 2024. Ze merken op dat sommige categorieën al bijna beslist zijn, gedomineerd door films zoals Barbie, The Holdovers en Oppenheimer. Deze films hebben zulke sterke presentaties geleverd dat mensen ze al als winnaars beschouwen.

Hoewel bepaalde films de spotlight lijken te stelen, is er nog veel speculatie over wie zich bij deze titanen zal voegen op de Oscar-avond. Een Oscar-nominatie kan een grote ommekeer zijn in de carrières van acteurs. Namen zoals Greta Lee en Charles Melton worden genoemd, en hoewel ze misschien niet de sterkracht hebben om Robert Downey Jr. of Ryan Gosling te verslaan, zou een nominatie hun carrières een flinke boost geven.

Bekijk hier alle voorspellingen

Sinds de Zuid-Koreaanse film Parasite in 2019 de prijs voor Beste Film won, is de internationale invloed op de Academy Awards alleen maar toegenomen. Dit jaar zien we dat de 'one-inch barrière van ondertiteling' wordt doorbroken, met internationale films zoals The Zone of Interest, Anatomy of a Fall en Past Lives die meedingen naar de prijs voor Beste Film. Dit onderstreept de hoop van Bong Joon-ho op een Academy met een meer globale focus.

Criteria voor voorspellingen

Jacqueline Coley, de Awards Editor van Rotten Tomatoes, heeft de voorspellingen voor de nominaties gemaakt op basis van een aantal factoren. Deze omvatten de kritische ontvangst van de potentiële genomineerden - zoals aangegeven door de Tomatometer -, de nominaties en prijzen die ze hebben ontvangen van gilden en andere organisaties tijdens het prijzenseizoen, en het 'buzz' binnen de filmindustrie.

Verschillende Oscar-categorieën

Rotten Tomatoes toont een uitgebreide lijst van voorspellingen voor een breed scala aan Oscar-categorieën. Deze omvatten onder meer Beste Film, Beste Acteur en Actrice in een Hoofdrol en in een Bijrol, Beste Geanimeerde Speelfilm, Beste Cinematografie, Beste Kostuumontwerp, Beste Regisseur, Beste Documentaire (Feature), Beste Internationale Speelfilm, Beste Muziek (Originele Score en Origineel Lied), Beste Visuele Effecten, en Beste Schrijven zowel voor Aangepast als Origineel Scenario. Elk met zijn eigen lijst van kanshebbers en potentiële verrassingen.

Meer artikelen