Waarom de MCU dringend The Punisher nodig heeft na recente Marvel Villain-twist

DDavid Meijer 31 januari 2024 09:14

Na de recente onthullingen van Marvel's Kingpin, kan The Punisher een sleutelrol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van het MCU. De vraag is nu hoe Kingpin ten einde zal komen en welke MCU-held of anti-held deze taak op zich zal nemen.

De opkomst van The Punisher in het MCU

De Punisher, gespeeld door Jon Bernthal, kan wel eens cruciaal zijn voor de toekomst van Kingpin, gezien het verhaal van Wilson Fisk voorkomt in drie Daredevil-seizoenen en daarnaast met verschillende MCU-verschijningen. Fases 4 en 5 van de MCU hebben langzaam de Marvel-series van Netflix geïntegreerd, en als resultaat is Vincent D'Onofrio's Kingpin een belangrijke MCU-schurk geworden. Wilson Fisk heeft al paden gekruist met Clint Barton en Kate Bishop tijdens de gebeurtenissen van Hawkeye, waarna hij schijnbaar een interesse in politiek ontwikkelde tijdens Echo's post-credits-scene.

Kingpin is al meerdere keren verslagen. In Daredevil seizoen 1, stelt Matt Murdock het criminele rijk van Wilson Fisk bloot, geeft hem een pak slaag en stuurt hem naar de gevangenis. Ondanks alles blijft Fisk de touwtjes in handen hebben in Hell's Kitchen en overleeft hij zowel een poging tot soul-healing van Maya Lopez als een schot in het gezicht van dichtbij. Gezien Wilson Fisk fysiek, juridisch of spiritueel niet gestopt kan worden, lijkt de enige manier om Kingpin definitief te stoppen, hem te doden.

The Punisher: de enige die Kingpin zou kunnen stoppen

Als er iemand is die zowel in staat als bereid is om Wilson Fisk neer te halen, dan is het Jon Bernthal's Frank Castle wel. Castle heeft ontelbare criminelen gedood gedurende The Punisher seizoenen 1 en 2, en genoot van elk moment in elk van die moorden. Als de Punisher Kingpin in een toekomstige MCU-film of -show zou doden, zou hij een last van de schouders van andere helden nemen, aangezien Daredevil, Echo, Spider-Man en andere MCU-stratenniveau helden dodelijk geweld vermijden om New York te beschermen.

Afbeelding: 'Marvel's The Punisher', TMDB

Meer artikelen