Waarom de nieuwe Netflix-hit 'House of Ninjas' jouw volgende binge-waardige serie is

DDavid Meijer 22 februari 2024 17:30

'House of Ninjas' is de nieuwste Netflix-sensatie die je niet mag missen. Deze actieserie over de laatste ninjaclan in Japan combineert alledaagse situaties met de wereld van de shinobi. Hier lees je waarom je deze serie moet kijken.

Het persoonlijke drama van Haru

Haru Tawara, gespeeld door Kento Kaku, is de oudste zoon van de familie Tawara en worstelt met zijn rol binnen de familie en de tragische gebeurtenissen in hun verleden. Hij draagt mede de verantwoordelijkheid voor deze tragedie en is openlijk ontevreden met zijn alledaagse leven. Daarnaast is hij verliefd op de journalist Karen Ito, maar volgens de shinobi-code mag hij geen relatie hebben met een buitenstaander die de geheimen van de familie kan onthullen.

Ninja-actie in het dagelijks leven

Een van de hoogtepunten van de serie zijn de momenten waarop de Tawara-familie hun shinobi-vaardigheden in het dagelijks leven gebruikt, vaak zonder dat iemand het doorheeft. Haru's moeder Yoko en zus Nagi zetten hun vaardigheden in voor diefstal en Haru laat niemand zijn precisiewerpen zien. De combinatie van alledaagse momenten met shinobi-actie maakt de serie extra vermakelijk.

De Tawara-familie, allemaal shinobi, moeten hun pensioen onderbreken om gezamenlijk een dreiging het hoofd te bieden. Er is zelfs een overheidsbureau dat de familie in de gaten houdt tijdens hun pensionering. De uitdrukking 'de familie die samen vecht, blijft samen' geldt zeker voor de Tawara's.

Afbeelding: 'House of Ninjas', TMDB

Meer artikelen