Waarom keerde Daisy Ridley terug voor Rey-film, en zullen haar co-sterren ook terugkeren?

DDavid Meijer 27 januari 2024 16:48

Daisy Ridley keert terug naar de Star Wars-franchise ondanks de negatieve kritiek op haar eerdere optredens. Fans en critici speculeren over de reden van haar terugkeer en of haar co-sterren haar zullen volgen.

Ridley keert terug ondanks kritiek

Daisy Ridley, bekend om haar rol als Rey in de Star Wars-franchise, is terug ondanks de negatieve kritiek op haar eerdere optredens. Na het uitbrengen van The Rise of Skywalker, had ze moeite om werk te vinden. Ondanks de teleurstelling over de film bij veel mensen, houdt ze van het personage en ziet ze dit als een kans om niet te eindigen met een film die veel mensen heeft teleurgesteld. Het feit dat ze er ook financieel op vooruitgaat, speelt ongetwijfeld ook een rol.

Respect voor Ridley als actrice

Hoewel het personage Rey veel kritiek te verduren kreeg, werd Ridley als actrice gerespecteerd. Het lijkt erop dat ze de beste delen van de trilogie vormde, ondanks dat Rey als personage veel te wensen overliet. Na de Star Wars-films heeft Ridley echter weinig succesvolle rollen op haar naam staan, waardoor het moeilijk is om haar acteercapaciteiten te beoordelen.

Scepsis over het nieuwe verhaal en regie

Er zijn zorgen over het nieuwe verhaal dat Sharmeen Obaid-Chinoy, de activistische documentairemaker, heeft bedacht voor de volgende Star Wars-film. Steven Knight, die ook niet bekend staat als geweldige schrijver, schrijft het verhaal voor haar. De fans zijn sceptisch over deze keuze en vrezen dat het nieuwe verhaal te veel lijkt op Luke's verhaal na Return of the Jedi.

Ondanks de kritiek op de Star Wars-films en het personage Rey, heeft Ridley nog steeds veel fans en respect binnen de industrie. Ze wordt beschreven als grappig en iemand die geniet van haar werk. Desondanks lijkt ze moeite te hebben om rollen te krijgen na Star Wars, maar ze wordt niet verweten voor de manier waarop Rey is geschreven.

Er is nog onduidelijkheid over of andere co-sterren uit de Star Wars-franchise samen met Ridley zullen terugkeren. De discussie concentreert zich voornamelijk rond de terugkeer van Ridley en de redenen daarvoor. Er is echter weinig informatie beschikbaar over de mogelijke terugkeer van andere co-sterren.

Afbeelding: 'Star Wars: The Rise of Skywalker', TMDB

Meer artikelen