Waarom 'Reacher' de beste actieserie van dit moment is

RRoos Verhoeven 18 december 2023 13:37

Met de voortzetting van het succesvolle eerste seizoen heeft de serie 'Reacher' die gebaseerd is op de Jack Reacher-boekenreeks van Lee Child zichzelf gevestigd als één van de beste Original series op Amazon Prime Video. In het tweede seizoen gaat de voormalige militaire politieman verder met zijn actie en avonturen.

Reacher keert terug met een tweede seizoen

Alan Ritchson keert terug voor een tweede ronde van actie en mysterie-oplossing in seizoen 2 van Prime Video's hit 'Reacher', gebaseerd op Lee Child’s Jack Reacher-boekenreeks. De acteur speelt het titelpersonage, een zelfverklaarde zwerver en voormalige militaire politieman wiens angstaanjagende capaciteiten hem de ergste nachtmerrie maken voor iedereen die dom genoeg is om hem tegen te werken.

Seizoen 2 bewijst Reacher's dominantie

'Reacher' seizoen 2 profiteert van de geweldige performance van Ritchson. Het seizoen neemt alles wat werkte aan seizoen 1 en verbetert dat in seizoen 2 terwijl het dezelfde grimmige ronduit kathartische aanpak behoudt die het eerst succesvol maakte. Opnieuw balanceert de plot tussen verleden en heden; in het verleden volgt de serie ditmaal Reachers tijd in het leger met zijn squad, de 110th MP Special Investigations Unit.

De afgelopen jaren zijn geweldig geweest voor het actiegenre en Reacher is een waardige toevoeging aan het steeds groter wordende aanbod van brute en vermakelijke misdaadseries- en films. De serie blinkt echter uit omdat het een bijna perfecte balans biedt tussen boeiende, snelbewegende en verrassende mysteries en grimmige, no-nonsense thrills.

Vorige keer loste Reacher het Margrave-mysterie op met de hulp van jonge sergeant Roscoe Conklin en de strakke inspecteur Oscar Finlay. De drie vormden een vreemde groep waarbij hun dynamiek afhankelijk was van hun tegenstrijdige persoonlijkheden die worstelden om samen te werken. Dit was een van de hoogtepunten en grotendeels de reden achter de onverwachte charme van seizoen 1.

Reacher seizoen 3 bevestigd

Prime Video begrijpt waarom de serie populair is want 'Reacher' is inmiddels al vernieuwd voor een derde seizoen. Tussen 'Reacher', 'Jack Ryan', 'The Terminal List' en 'Citadel', bouwt de streamer zich langzaam op als de ultieme bestemming voor actievolle content. En 'Reacher' is by far de beste in dat rijtje. Prime Video hoeft zich daarnaast geen zorgen te maken over het opraken van inspiratie, want de Jack Reacherboekenreeks omvat maar liefst 26 boeken.

Meer artikelen