Warner Bros. domineert december met 'Wonka', 'The Color Purple' en 'Aquaman'

KKees van den Berg 8 december 2023 11:05

Met nog maar een paar weken te gaan in 2023 domineren de films van Warner Bros. de komende box office. Het filmbedrijf sluit het jaar af met drie grote releases: 'Wonka', 'Aquaman and the Lost Kingdom' en 'The Color Purple'.

Drie grote releases van Warner Bros.

Warner Bros. staat bekend om het produceren van grote blockbuster-films. Dit jaar is geen uitzondering met drie grote filmreleases die gepland staan voor december: 'Wonka', 'Aquaman and the Lost Kingdom' en 'The Color Purple'. Deze films beloven een breed scala aan genres en stijlen te brengen, van het fantasierijke verhaal van 'Wonka' tot de actievolle avonturen van 'Aquaman' en de diepge emoties in 'The Color Purple'.

December is traditioneel een belangrijke maand voor de filmindustrie. De feestdagen en de winterse sfeer maken het tot een populaire tijd voor mensen om naar de bioscoop te gaan. In de vijf jaar voor de pandemie bracht december meer dan $1 miljard aan ticketverkoop op. Ondanks de uitdagingen van de pandemie blijft december een invloedrijke maand voor de box office.

Optimistische voorspellingen voor de box office van 2023

Hoewel de algehele box office van 2023 momenteel achterloopt op die van 2019, zijn analisten hoopvol dat het voor het einde van het jaar de $9 miljard kan bereiken. Deze positieve verwachting wordt ondersteund door de sterke line-up van films die in december uitkomen, met daarbij dus de aankomende releases van Warner Bros. Het is echter nog afwachten of deze films het publiek kunnen trekken en de verwachte inkomsten kunnen genereren.

Warner Bros. Discovery, het resultaat van de fusie tussen WarnerMedia en Discovery vorig jaar, is nog in volle ontwikkeling. Onder leiding van CEO David Zaslav is de studio bezig met het afbouwen van schulden en het opbouwen van vrije kasstromen. Dit wordt gedaan met het oog op mogelijke overnames van kleinere studio's in de toekomst, wat waarschijnlijk betekent dat we in de toekomst meer diverse en boeiende content van Warner Bros. Discovery kunnen gaan verwachten.

Openingsweekend voorspellingen voor 'Wonka', 'Aquaman' en 'The Color Purple'

De verwachtingen voor de openingsweekenden van 'Wonka', 'Aquaman and the Lost Kingdom' en 'The Color Purple' zijn hooggespannen. Volgens BoxOffice.com zouden 'Wonka' en 'Aquaman and the Lost Kingdom' tussen de $32 miljoen en $42 miljoen moeten opbrengen in de VS, terwijl 'The Color Purple' op een debuut van minstens $13 miljoen wordt ingesteld.

Meer artikelen