Wat 'Black Widow' had kunnen zijn: David Hayter onthult zijn visie

KKees van den Berg 31 december 2023 11:22

Voormalig regisseur van Black Widow David Hayter onthult wat zijn versie van de film zou hebben bevat, inclusief een flashback met een jonge Natasha Romanoff en het nummer 'Tom Sawyer' van RUSH. Deze film werd echter nooit gemaakt.

Unieke visie van Hayter op Black Widow

David Hayter, de man die oorspronkelijk was aangesteld om zowel het script te schrijven als de film te regisseren, had een unieke visie voor Black Widow. In zijn versie zou er een flashbacksequentie zijn geweest met een jonge Natasha Romanoff waarin het nummer 'Tom Sawyer' van RUSH zou worden afgespeeld. Dit zou plaatsvinden op het moment dat Natasha voor het eerst opstaat om te vechten tegen haar Red Room-kameraden.

Lionsgate laat Black Widow project vallen

In 2004 had Lionsgate de rechten van het personage Black Widow en hadden zij Hayter aangesteld om een film te schrijven en regisseren. Echterbesloot in 2006 Lionsgate het project te laten vallen. Hierdoor keerden de rechten van het personage terug naar Marvel. Hayters visie op de film werd dus nooit gerealiseerd.

Hayter's Black Widow: een tijdige en coole film?

Volgens Hayter zou zijn versie van Black Widow zich afspelen tegen de achtergrond van het uiteenvallende Sovjetrijk, met een focus op losse nucleaire raketten. Hij vond dit 'tijdig en cool'. Hayter was bijna klaar met zijn eindversie van het script toen er een golf van vrouwelijke vigilante-films uitkwamen. Ondanks het succes van Tomb Raider en Kill Bill, waren er ook flops zoals BloodRayne, Ultraviolet en Æon Flux. Dit leidde ertoe dat de studio besloot dat het geen goede tijd was voor de Black Widow-film.

Hoewel Hayter graag zijn project wilde voortzetten na het debuut van Scarlet Johansson als Natasha Romanoff in het Marvel Cinematic Universe (MCU), besloot de studio anders. Uiteindelijk werd Cate Shortland aangesteld om de solo Black Widow-film te regisseren.

De uiteindelijke versie van Black Widow, geregisseerd door Cate Shortland, werd uitgebracht in de bioscoop in juli 2021. Ondanks de vele veranderingen en de lange weg naar de release werd de film goed ontvangen door het publiek. Momenteel is de film beschikbaar om te streamen op Disney+.

Afbeelding: 'Black Widow', TMDB

Meer artikelen