Wat brengt de toekomst voor het MCU na 'The Marvels?'

RRoos Verhoeven 15 november 2023 10:58

Terwijl The Marvels in de schijnwerpers staat, zijn er al geruchten over de volgende stappen van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De studio zou overwegen om de hele Multiverse Saga en Kang als de belangrijkste schurk te schrappen, en in plaats daarvan een nieuw pad in te slaan. Laten we eens kijken naar de mogelijke scenario's.

Mogelijke wijziging in het plot van MCU

Geruchten doen de ronde dat Marvel Studios overweegt om een drastische wending te nemen na The Marvels. Het is geopperd dat ze de hele Multiverse Saga en de belangrijkste antagonist, Kang, zouden kunnen schrappen. Deze geruchten zijn echter nog niet bevestigd door de studiobazen. Het is ook voorgesteld dat de studio zou kunnen proberen om de originele Avengers acteurs weer bij elkaar te brengen om de dalende resultaten te verbeteren.

Voordat de Multiverse Saga werd aangekondigd, vermoedden veel fans dat de volgende grote verhaallijn zich zou richten op de volgende generaties helden, een 'Young Avengers'-team. Dit team zou het stokje overnemen van degenen die verloren zijn gegaan in de strijd tegen Thanos in Avengers: Endgame en de overlevenden die ervoor kozen hun kostuums op te bergen. Deze ontwikkeling lijkt nu weer mogelijk, dankzij de laatste scène in The Marvels.

De X-Men hebben altijd al een belangrijke plaats ingenomen. Het zou interessant zijn om ze te positioneren als een groep die er altijd was, maar verborgen bleef in de schaduw tot het moment dat ze hun eigen soevereine natie op het eiland Krakoa verklaarden. Dit idee, hoe wacky het ook mag lijken, heeft de afgelopen vier jaar de X-Men comics lijn aangedreven. Het creëert ook een nieuw conflict in het MCU, waarbij beide partijen de helden of schurken kunnen zijn, afhankelijk van het verhaal waarin ze voorkomen.

Doctor Doom als de volgende grote slechterik?

Met een kortetermijnverhaal in gedachten, biedt Doctor Doom zichzelf aan als een zeer interessante antagonist. Stel je een scenario voor waarin hij verschijnt zonder direct te maken te hebben met de Fantastic Four. Zijn plot zou vooral draaien om zijn land, Latveria, erkend te krijgen door de internationale gemeenschap en zijn onbetwiste heerschappij ervan omarmd te zien door andere wereldleiders.

Voortzetting van de Multiverse Saga

Ondanks alle speculaties en geruchten lijkt Marvel Studios voorlopig nog steeds van plan om de Multiverse Saga voort te zetten. De seizoensfinale van Loki eindigde met de titelpersonage die alle realiteit bij elkaar hield in de hoop dat zijn vrienden de Kang-varianten konden stoppen van het voeren van een eindeloze oorlog door alle tijd en ruimte. Het heeft de omvang en schaal van de Infinity Saga, ook al is het tot nu toe niet met dezelfde precisie gerealiseerd.

Meer artikelen