Wat het einde van 'Aquaman 2' onthult over de toekomst van DC

RRoos Verhoeven 26 december 2023 09:14

Het einde van de nieuwe 'Aquaman'-sequel kan enige verwarring hebben gezaaid bij de kijkers. In dit artikel bespreken we de plot, het einde en de end-credits-scène, evenals speculaties over de toekomst van het DC universum.

Einde tijdperk voor Aquaman

Na een decennium van DC-films was het einde van 'Aquaman and the Lost Kingdom' misschien niet wat veel fans verwacht hadden. De film eindigt zonder de gebruikelijke verrassingen of teasers, maar Aquaman blijft toegewijd aan zijn missie om de wereld te redden van een schurk met een lichtgevend magisch voorwerp. Ondanks de matige reviews blijft Aquaman een constante in het DC-filmuniversum, zelfs als de film een beetje een underdog-status heeft.

De epische strijd van Aquaman

Het einde van 'Aquaman and the Lost Kingdom' zit vol actie en drama. De wraakzuchtige schurk Black Manta krijgt de mythische Black Trident in handen en wordt bezeten door Kordax, de kwaadaardige heerser van het verloren koninkrijk Necrus. In een dramatische wending steelt Manta Aquamans baby om het koninklijke Atlanteaanse bloed van het kind te gebruiken om de vloek te verbreken en Kordax en zijn undead horde te bevrijden. Met de hulp van Aquamans halfbroer Orm lukt het onze held om de herrezen Kordax te verslaan en Manta valt te pletter terwijl Necrus instort.

Aquaman onthult Atlantis aan de wereld

Na de overwinning neemt Aquaman een grote stap en besluit het bestaan van Atlantis bekend te maken aan het wereld, vergelijkbaar met het onthullen van Wakanda aan het einde van Marvels 'Black Panther'. Tijdens een persconferentie op Ellis Island belooft hij samen te werken met wereldleiders om de klimaatcrisis aan te pakken. Met een microphone drop, roept hij: 'Ik ben de koning van Atlantis... Ik ben Aquaman!', wat een stoerdere versie is van Robert Downey Jr.'s 'I am Iron Man'-moment in 'Iron Man'.

Ondanks de mediageruchten dat Amber Heard bijna werd ontslagen uit haar rol als Mera, Aquaman's vrouw, vanwege haar recente juridische problemen met ex-man Johnny Depp, is ze behoorlijke veelvuldig te zien in de film. Ze heeft zelfs evenveel schermtijd als Nicole Kidman, die Aquamans moeder, Atlanna, speelt. Hoewel Mera niet veel te doen heeft in de film komt ze meer in actie richting het einde en redt ze haar baby terwijl Aquaman en Kordax aan het vechten zijn.

De end-credits-scène van 'Aquaman and the Lost Kingdom' is geen échte knaller, maar zorgt wel voor een grappig moment. De scène refereert naar een eerder grapje in de film waarbij Aquaman Orm voor de gek houdt door hem een kakkerlak te laten eten. In de end-credits-scène zien we Orm genieten van een hamburger met een kakkerlak erop in een restaurant en hij lijkt de insectensmaak te waarderen.

Toekomstige DC projecten en de rol van Momoa

Wat de toekomst in petto heeft voor de cast van 'Aquaman' is nog onzeker. De nieuwe DC-leiders James Gunn en Peter Safran lijken niet van plan veel van de acteurs mee te nemen naar toekomstige projecten. Momoa heeft echter een erg grote kans om toch wel degelijk terug te keren, maar dan in een andere rol, en dan dus niet die van Aquaman. Fans dromen al lang over een rol voor Momoa als Lobo, een ruige kosmische held uit het DC-universum. Momoa zelf zou ook graag de rol op zich nemen, wat hij bevestigde in een recent interview met Fandango.

Afbeelding: 'Aquaman and the Lost Kingdom', TMDB

Meer artikelen