Wat te streamen dit weekend: van 'Griselda' op Netflix tot 'Expats' op Prime Video

KKees van den Berg 27 januari 2024 15:26

Het weekend staat voor de deur en het is tijd om te relaxen met wat nieuwe films en series. Van biografische drama's tot oorlogshelden, en van Nicole Kidman's nieuwste miniserie tot Sofia Vergara's heftige rol als een Colombiaanse drugsbaron, er is genoeg om naar uit te kijken.

Een overvloed aan nieuwe releases

Het kan soms overweldigend zijn om te beslissen wat te kijken met zoveel nieuwe releases. Daarom zijn wij er om je te helpen. Van biografische drama's tot echte oorlogshelden en Nicole Kidman die ons nogmaals een miniserie voorschotelt over bevoorrechte mensen die worstelen met innerlijke demonen.

Dit weekend is er een indrukwekkende reeks nieuwe films en series om te streamen. Masters of the Air is een nieuwe serie die geproduceerd is door het krachtige trio Steven Spielberg, Tom Hanks, en Gary Goetzman, de mannen die ons Band of Brothers en The Pacific hebben gebracht. Op Netflix kunnen fans afstemmen op Sofia Vergara's prestatie als een echte koningin van de Colombiaanse drugskartels in Griselda. En dan is er nog Expats op Amazon Prime, Nicole Kidman's nieuwste miniserie gemaakt door de regisseur van The Farewell, Lulu Wang.

'Griselda' op Netflix

In een opmerkelijke verschuiving van haar sitcom-persoonlijkheid, treedt Sofia Vergara in de schijnwerpers als een van de meest meedogenloze Colombiaanse drugsbaronnen van de late 20e eeuw in de nieuwe Netflix-serie, Griselda. Vergara speelt Griselda Blanco, een echte vrouw die de Cocaine Godmother werd genoemd en een van de meest cruciale figuren werd in de Colombiaanse drugshandel vanaf de jaren 1970. De miniserie van zes afleveringen bevat ook sterren als Alberto Guerra, Vanessa Ferlito en Martin Rodriguez.

'Expats' op Prime Video

Op Prime Video is Nicole Kidman terug in de hoofdrol in de nieuwe serie Expats, gebaseerd op het boek 'The Expatriates' van Janice Y.K. Lee. De show draait om een groep expats die in Hong Kong leven en hun hechte gemeenschap die wordt opgeschud door een incident dat hun leven verandert. Ji-young Yoo en Sarayu Blue zijn mede-sterren in de serie, en de eerste twee afleveringen zijn vanaf gisteren, 26 januari, beschikbaar.

'Masters of the Air' op Apple TV+

Op Apple TV+ wordt de grootste generatie oorlogshelden van Amerika opnieuw geëerd met de nieuwe serie Masters of the Air. De serie, met in de hoofdrollen Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan en nog vele anderen, volgt een groep luchtmachtbommenwerpers die de 'Bloody Hundredth' werden genoemd vanwege de zware verliezen die ze leden in de strijd terwijl ze gestationeerd waren in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eerste 2 afleveringen zijn nu te kijken.

Meer artikelen