'We Were Soldiers': Ontdek waar deze oorlogsfilm gefilmd werd

RRoos Verhoeven 28 november 2023 08:48

'We Were Soldiers' is een unieke oorlogsfilm, niet alleen vanwege zijn inhoud, maar ook vanwege de filmlocaties. Hoewel de film zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog, zijn veel scènes eigenlijk in Californië opgenomen. In dit artikel duiken we dieper in de locatiekeuzes van de filmmakers.

Dubbel perspectief op de Vietnamoorlog

'We Were Soldiers' onderscheidt zich van andere oorlogsfilms door zijn unieke perspectief op de Vietnamoorlog. In plaats van zich uitsluitend te concentreren op de Amerikaanse kant van het conflict, werpt de film ook een blik op de Noord-Vietnamese kant. Deze tweezijdige benadering draagt bij aan de complexiteit en diepgang van het verhaal.

Californië als stand-in voor Vietnam

Hoewel 'We Were Soldiers' zich afspeelt in Vietnam, vond het merendeel van de filmopnamen plaats in Californië, op het grondgebied van het Amerikaanse leger bij Fort Hunter Liggett. Dit is een interessant feit dat de film nog boeiender maakt, gezien de noodzakelijke aandacht voor detail om Californië te laten lijken op Vietnam.

Bekijk hier de trailer:

De keuze om in Californië te filmen ging niet zonder uitdagingen. Vanwege de droogte in het gebied moest het filmploeg het terrein zwaar bewateren om te voorkomen dat de pyrotechnieken een groter vuur zouden veroorzaken. Na de opnames plantte de crew nieuwe planten om eventuele schade te herstellen.

Logistieke voordelen van filmen in Californië

Een andere reden voor het kiezen van Californië als filmlocatie was de logistieke voordelen. Zo was er gemakkelijk toegang tot filmapparatuur en kon men gebruikmaken van de aanzienlijke Vietnamese bevolking in de staat voor de extra rollen in de film.

Voor de scènes die zich in de Verenigde Staten afspeelden, werden meerdere locaties aan beide kusten gebruikt. Zo werden er opnames gemaakt in Pasadena, Californië, en bij Fort Moore. Deze diversiteit aan locaties draagt bij aan de authenticiteit en sfeer van de film.

Afbeelding: 'We Were Soldiers', TMDb

Meer artikelen