'Welcome to Derry': De 'IT'-prequel op HBO Max

KKees van den Berg 10 december 2023 10:33

De allereerste beelden van de nog te verschijnen 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry' zijn onthuld. Hoewel de serie pas in 2025 wordt verwacht, geeft HBO ons nu al een sneak peek. De serie belooft de afgrijselijke voorgeschiedenis van Pennywise te onthullen.

De makers achter 'Welcome to Derry'

Andy Muschietti, de regisseur achter de twee bekende 'IT'-films, is druk bezig met het ontwikkelen van de langverwachte prequelserie, 'Welcome to Derry'. Hij werkt samen met Barbara Muschietti en Jason Fuchs aan dit ambitieuze project, dat voor het eerst werd onthuld in 2022 door Variety. De serie belooft de voorgeschiedenis van de griezelige stad Derry te onthullen, waar de beruchte Pennywise huist.

Een duik in Pennywise's duistere verleden

Een van de meest intrigerende aspecten van 'Welcome to Derry' is dat het de duistere voorgeschiedenis van Pennywise zal onthullen. Deze angstaanjagende clown is een van de vele gedaantes die het kwaadaardige wezen 'IT' heeft aangenomen. Hoewel de première nog een paar jaar op zich laat wachten, heeft HBO al de eerste officiële beelden van de serie vrijgegeven, die fans ongetwijfeld op het puntje van hun stoel zullen houden.

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1732476267658625152

Voor 'Welcome to Derry' zijn een aantal bekende gezichten gecast, waaronder Jovan Adepo, Chris Chalk, Taylour Paige en James Remar. Ook Madeleine Stowe heeft een vaste rol in de serie bemachtigd. Daarnaast zijn Jason Fuchs en Brad Caleb Kane de belangrijke showrunners van de serie, terwijl Andy Muschietti een aantal afleveringen zal regisseren. De cast en crew brengen ongetwijfeld hun talenten samen om 'Welcome to Derry' tot een succes te maken.

Release van 'Welcome to Derry' op HBO Max

Hoewel er al een aantal beelden van 'Welcome to Derry' zijn vrijgegeven, moeten fans nog even geduld hebben voordat ze de serie in zijn geheel kunnen bekijken. De serie wordt verwacht in de loop van 2025 en zal exclusief worden uitgezonden op HBO Max.

Afbeelding: 'Welcome to Derry', TMDB

Meer artikelen