Wētā FX toent hoe het Gollum creëerde voor 'The Hobbit'

RRoos Verhoeven 4 januari 2024 12:42

Bekroond VFX-bedrijf Wētā FX heeft onlangs een gedetailleerde uiteenzetting gedeeld over hoe ze de iconische personage Gollum tot leven brachten in Peter Jacksons The Hobbit uit 2012. Ontdek hoe technologische vooruitgang en creatieve effecten werden gecombineerd om het personage nog realistischer te maken.

Het ontstaan van Gollum door Wētā FX

De studio legde uit hoe technologische vooruitgang in het afgelopen decennium heeft bijgedragen aan het creëren van een nog realistischere versie van Smeagol, het personage dat later uitgroeide tot Gollum.

De technologische ontwikkelingen tussen de tijd van de Lord of the Rings-films en The Hobbit bleken cruciaal voor de verfijning van het Gollum-personage. Het team van Wētā FX gebruikte deze technieken om Andy Serkis, de acteur die Gollum speelde, om te vormen tot een nog realistischer versie van het personage. Ze deelden inzichten over hoe de ogen van de corrupte hobbit werden gemaakt voor de film en bespraken de weefselsimulatie en de lichaamsspasmen van het personage, die de persoonlijkheidswisselingen van Gollum weergeven.

In de uitgebreide video krijgen kijkers een gedetailleerd beeld van de opnames van de iconische riddle sequence, een van de meest memorabele scènes van de film. De complexiteit en details van deze scène worden haarfijn uit de doeken gedaan, waardoor kijkers een duidelijker inzicht krijgen in het werk en de creativiteit die achter dit soort filmproducties schuilgaat.

Afbeelding: 'The Hobbit: An Unexpected Journey', TMDB

Meer artikelen