‘What If...?' Seizoen 2: alles over het nieuwe seizoen en de samenstelling

DDavid Meijer 12 december 2023 07:41

Het aankomende ‘What If...? Seizoen 2’ van Marvel Studios zal een nieuw Avengers-team voorstellen dat deels nieuw en deels bekend is voor MCU-fans. De serie experimenteert met de manier van releasen en zal elke dag een nieuwe aflevering presenteren van 22 tot 30 december.

Uniek releaseschema voor ‘What If...? Seizoen 2’

‘What If...? Seizoen 2’ markeert een bijzondere mijlpaal voor het Marvel Cinematic Universe (MCU). Voor het eerst in de geschiedenis van het MCU wordt een gehele serie dagelijks vrijgegeven in plaats van wekelijks. Elke dag, beginnend op 22 december en eindigend op 30 december, kunnen fans uitkijken naar een nieuwe aflevering van deze animatieserie. Dit unieke releaseschema onderscheidt ‘What If...? Seizoen 2’ van andere MCU-series en films.

Nieuwe Avengers-samenstelling in ‘What If...? Seizoen 2’

Een blik op de nieuw vrijgegeven poster voor ‘What If...? Seizoen 2’ onthult een frisse line-up van Avengers, die lijkt te zijn geïnspireerd door het iconische team uit de film ‘The Avengers’ uit 2012. Deze nieuwe samenstelling van superhelden zal het centrale team van Avengers in het komende seizoen van de animatieserie vormen. Het is een spannende ontwikkeling voor MCU-fans, die de kans krijgen om hun favoriete helden in een nieuw licht te zien.

Hayley Atwell keert terug als Captain Carter

Hayley Atwell keert terug naar het MCU in ‘What If...? Seizoen 2’ als de Captain Carter-versie van Peggy Carter. Deze variant werd voor het eerst geïntroduceerd in de openingsepisode van ‘What If...?’ in 2021 en maakte vervolgens haar grote schermdebuut in ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’. Het is onbekend of deze versie van het personage ook zal verschijnen in de potentiële nieuwe Winter Soldier-verhaallijn en in de nieuwe Avengers-samenstelling.

Een opvallend detail op de ‘What If...? Seizoen 2’-poster is de verschijning van Wasp, gekleed in een roodtintige outfit, in plaats van het klassieke geel-getinte pak gezien in Seizoen 1 en in de meeste andere MCU-verschijningen. Dit lijkt te hinten dat de Wasp die we te zien krijgen mogelijk Janet Van Dyne is, de moeder van Hope Van Dyne. Dit zou perfect passen, aangezien Janet's Wasp in de Marvel Comics een van de originele Avengers was.

Natasha Romanoff en haar rol in het tweede seizoen

Natasha Romanoff, beter bekend als Black Widow, speelde een prominente rol in het eerste seizoen van ‘What If...?’ Haar personage belandde in een universum waarin Hank Pym, ook bekend als Ant-Man, andere originele Avengers had vermoord, met uitzondering van Steve Rogers (Captain America). Het is nog te bezien welke versie van Black Widow op de ‘What If...? Seizoen 2’ poster staat, en hoe deze verschilt van de huidige Black Widow die tegen Loki vecht in een voornamelijk Avenger-loze wereld.

Iron Man's onverwachte verschijning in ‘What If...? Seizoen 2’

Een potentiële plot-twist in ‘What If...? Seizoen 2’ betreft de verschijning van Iron Man, gespeeld door Tony Stark. In het universum waar Captain Carter vandaan komt, bestuurt Steve Rogers een versie van het Iron Monger-pak, ontwikkeld door Howard Stark. Het zou onverwacht zijn als de Iron Man uit die wereld technologisch op dezelfde plek zou zijn als zijn MCU-tegenhanger tegen de tijd van de gebeurtenissen in ‘The Avengers’. Verwacht wordt dat de technologie veel geavanceerder zou moeten zijn in de Captain Carter-wereld dan in het MCU.

Een ander bekend gezicht dat terugkeert in ‘What If...? Seizoen 2’ is Thor. Zijn meest opvallende verschijning in ‘What If...? Seizoen 1’ was in de aflevering waarin de plot zich draaide rond het idee wat er zou gebeuren als Thor een enig kind was geweest. Gezien de afwezigheid van context voor de personages in de poster en wat ze bestrijden, blijft het een mysterie hoe Thor betrokken raakte en of ze zelfs Loki bestrijden in de nieuwe scène, zoals de sfeer van de Battle of New York zou kunnen suggereren.

Clint Barton, ook bekend als Hawkeye, maakt de nieuwe Avengers-samenstelling in ‘What If...? Seizoen 2’ compleet. Ondanks dat zijn personage in deze serie geanimeerd is, markeert dit de eerste nieuwe verschijning van Hawkeye sinds zijn eigen serie in 2021 werd uitgezonden. Het is nog onduidelijk hoe deze versie van Hawkeye zal verschillen van zijn MCU-tegenhanger, maar fans kunnen ongetwijfeld opwindende ontwikkelingen verwachten als het seizoen vordert.

‘What If...? Seizoen 2’ combineert oude en nieuwe Avengers

‘What If...? Seizoen 2’ brengt op unieke wijze de originele zes Avengers van het MCU samen met de originele vijf van de Marvel Comics, en voegt daar een speciale ‘What If...?’-draai aan toe. Het resultaat is een Avengers-team met vier originele MCU Avengers, drie originele Marvel Comics Avengers, en een personage dat de lore, ontwikkeld in ‘What If...?'s’ eerste seizoen, inbrengt. Het is een passende mix voor een serie die draait om de eindeloze mogelijkheden van alternatieve universums en de vlindereffecten van kleine veranderingen.

Meer artikelen