Wie wordt de nieuwe James Bond? De topkeuzes om Daniel Craig te vervangen

KKees van den Berg 25 december 2023 16:42

Na de aankondiging van Daniel Craig dat 'No Time To Die' zijn laatste James Bond-film zou zijn, zijn de speculaties over zijn opvolger in volle gang. Wie draagt binnenkort het beroemde 007-pak? Dit zijn de topkeuzes om Craig te vervangen als de legendarische spion.

Speculaties over de opvolger van Daniel Craig

Er wordt halsrijkend uitgekeken naar de naam van de volgende acteur die de rol van Bond op zich zal nemen. Deze zal zich namelijk aansluiten bij een rij aan beroemdheden als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan die de beroemde spion hebben gespeeld. Ondanks geruchten dat een vrouw de rol op zich zou kunnen nemen zijn de voornaamste kandidaten nog steeds mannen.

Aaron Taylor-Johnson de topfavoriet

Aaron Taylor-Johnson, vooral bekend van zijn rol in de Kick-Ass-films en zijn optreden tegenover Brad Pitt in Bullet Train, is momenteel de topfavoriet om in de voetsporen van 007 te treden. Na een korte periode op de tweede en derde plaats te hebben gestaan, is hij nu de duidelijke favoriet met odds van 11/4.

Andere sterke kanshebbers voor de Bond-rol

Naast Taylor-Johnson zijn er nog verschillende andere sterke kanshebbers voor de rol van Bond. James Norton, bekend van Happy Valley en Grantchester, wordt ook vaak genoemd als mogelijke opvolger. Henry Cavill, die we kennen als Superman en uit The Witcher, was maandenlang favoriet voor de rol, maar is nu naar de derde plaats gezakt. Regé-Jean Page, ster van Bridgerton, en Tom Hardy, bekend van Venom, maken ook kans op de felbegeerde rol.

Idris Elba, die beroemd werd met de Amerikaanse televisieserie The Wire, blijft ook een favoriet ondanks geruchten dat hij de rol heeft afgewezen. Luke Evans, Callum Turner en Paapa Essiedu worden daarnaast ook hier en dar genoemd.

Afbeelding: 'No Time to Die', TMDB

Meer artikelen