Winnaars van de SAG Awards 2024: 'Opperheimer' en 'The Bear' lopen voorop

RRoos Verhoeven 25 februari 2024 12:55

De 30ste Screen Actors Guild Awards was een avond van overwinning voor 'Oppenheimer' en 'The Bear'. Dit markeerde de terugkeer van Hollywood na een aanzienlijke staking. Nu is de volledige lijst van winnaars bekend.

De terugkeer van Hollywood na staking

De Screen Actors Guild Awards, een prestigieuze onderscheiding in de wereld van film en televisie, vierde haar 30ste editie. Deze bijzondere editie had extra betekenis door de recente SAG-AFTRA staking. Deze staking had Hollywood voor maanden platgelegd, maar met dit evenement werd het duidelijk dat Hollywood weer volledig aan het werk was.

'Oppenheimer' grote winnaar, 'Barbie' genegeerd

'Oppenheimer' was de grote winnaar van de avond en ging naar huis met de meeste prijzen in de filmcategorie. Dit was niet verwonderlijk, gezien de lovende recensies en positieve reacties van het publiek. Aan de andere kant werd 'Barbie', ondanks de aanhoudende populariteit, opnieuw genegeerd en won geen enkele prijs.

'The Bear' leidt de televisiecategorie

In de televisiecategorie stond 'The Bear' bovenaan de lijst met winnaars. De show won drie prijzen, waardoor het een fantastische avond was voor de cast en crew. 'Beef' en 'The Last Of Us' volgden op de voet met meerdere onderscheidingen, wat aantoont dat dit een sterk jaar was voor televisiedrama's.

De prijs voor het beste stuntensemble in een film ging naar 'Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One', terwijl 'The Last of Us' in de televisiecategorie zegevierde. Deze prijzen eren de ongelooflijke inspanningen en vaardigheden van de stuntteams die bijdragen aan de opwindende actie en suspense in deze producties.

Afbeelding: 'The Bear', TMDB

Meer artikelen