Wonka overtreft Aquaman bij de box office in Amerika

DDavid Meijer 30 december 2023 14:22

Timothée Chalamets film 'Wonka' is de grote winnaar bij de kerst-box office, terwijl DC's 'Aquaman and the Lost Kingdom' minder presteert. Het is geen vrolijke kerst voor Hollywoodstudio's en bioscoopeigenaren aangezien de inkomsten aanzienlijk zijn gedaald vergeleken met 2019, pre-covid.

Wonka is nummer 1

Na zijn nummer één plek te hebben overgedragen aan 'Aquaman 2' tijdens het lange weekend van 22 tot 25 december, heeft 'Wonka' op dinsdag de troon weer heroverd. De film die het weekend voor Kerstmis werd uitgebracht zette dit succes voort op woensdag met 8 miljoen dollar aan Amerikaanse ticketverkoop. Dit was genoeg om de musical voorbij de 100 miljoen dollar te brengen in Noord-Amerika, met een totaal van 102,5 miljoen dollar tot en met woensdag.

Aquaman blijft achter

In zijn eerste zes dagen heeft het vervolg op 'Aquaman', met Jason Momoa in de hoofdrol, slechts 52,5 miljoen dollar opgebracht in de VS, meer dan 55 procent minder dan de eerste film. Het totaal van de buitenlandse opbrengsten is echter ruim boven de 100 miljoen dollar.

Na een trage start tijdens het kerstweekend, is 'Migration' van Illumination en Universal opgeklommen naar de tweede plaats achter 'Wonka'. De familiefilm verdiende 6,3 miljoen dollar op woensdag, voor een binnenlands totaal van 30,6 miljoen dollar. 'Aquaman 2' volgde op de derde plaats met 5,9 miljoen dollar.

Grote daling voor The Color Purple

De musical adaptatie 'The Color Purple', geproduceerd door Oprah Winfrey en Steven Spielberg, presteert beter dan verwacht, maar het valt nog te bezien hoe deze trend zich zal voortzetten. De film zag een daling van dinsdag op woensdag van 45 procent, meer dan enige andere titel in de top 10.

Sony's film 'Anyone But You', die de top vijf afrondde, zag een stijging van 1 procent dag op dag, met een woensdag bruto van 2,6 miljoen dollar voor een Amerikaans totaal van 13,3 miljoen dollar. 'The Boys in the Boat' van MGM en Amazon, geregisseerd door George Clooney, volgde op nummer 6 met een solide 2,5 miljoen dollar en een beter-dan-verwachte driedaagse binnenlandse winst van 11,2 miljoen dollar.

Meer artikelen