'World War II: From the Frontlines': Netflix belooft unieke kijk op de Tweede Wereldoorlog

RRoos Verhoeven 14 november 2023 15:10

Netflix zal ons volgende maand een nieuwe kijk op de Tweede Wereldoorlog geven met de lancering van de docuserie 'World War II: From the Frontlines'. De zesdelige serie zal trachten de oorlog op unieke wijze tot leven te brengen door gebruik te maken van levendig archiefmateriaal en stemmen uit alle hoeken van het conflict.

Nieuwe WO II docuserie op Netflix

Netflix is klaar om ons terug te nemen naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog met de aankomende docuserie 'World War II: From the Frontlines'. De streamingdienst heeft beloofd de oorlog 'op een unieke manier tot leven te brengen' met deze gloednieuwe serie, die volgende maand beschikbaar zal zijn.

Wat belooft de docuserie ons?

De geheel nieuwe docuserie zal bestaan uit zes afleveringen, waarin alle aspecten van het conflict belicht worden. Door het gebruik van levendig archiefmateriaal en stemmen van alle kanten, hoopt Netflix de kijkers nieuwe inzichten in de oorlog te geven. Het is nog afwachten of de beelden inderdaad nieuwe perspectieven zullen bieden.

Netflix heeft al een reputatie opgebouwd in het genre van oorlogsdocumentaires. Eerdere series zoals 'Greatest Events of World War II', 'WWII in Color: Road to Victory' en 'Medal of Honor' zijn hier voorbeelden van. De streamingdienst blijft investeren in soortgelijke content, in de hoop opnieuw succes te behalen met 'World War II: From the Frontlines'.

Wanneer is de serie te zien?

Fans van geschiedenis en documentaires kunnen 'World War II: From the Frontlines' vanaf 7 december op Netflix verwachten. Zoals altijd biedt Netflix een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen op hun pagina 'Binnenkort op Netflix'.

Afbeelding: 'World War II: From the Frontlines', TMDb

Meer artikelen