Zack Snyder's gedurfde plannen voor 'Rebel Moon' op Netflix

KKees van den Berg 20 november 2023 14:01

Regisseur Zack Snyder onthult details over zijn tweedelige sciencefiction epos 'Rebel Moon' voor Netflix, inclusief plannen voor R-rated regisseurscuts en het uitdiepen van zijn nieuwe universum.

Zack Snyder onthult regisseurscuts

Zack Snyder, bekend om zijn creatieve visie en ambitieuze projecten, heeft aangekondigd dat zijn tweedelige sciencefiction epos 'Rebel Moon' voor Netflix een regisseurscut zal krijgen voor elk deel. In een recent interview met Entertainment Weekly heeft de regisseur meer informatie gedeeld over wat deze regisseurscuts zullen omvatten, wat fans van zijn werk nieuwsgierig en opgewonden maakt.

R-rated versies van 'Rebel Moon'

Beide delen van 'Rebel Moon', 'A Child of Fire' en 'The Scargiver', zullen een PG-13-beoordeling krijgen, wat aangeeft dat ze geschikt zijn voor kijkers van 13 jaar en ouder. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een pittiger kijkervaring, zullen er ook langere R-rated versies beschikbaar zijn op Netflix. Deze versies, bekend voor hun expliciete inhoud, zullen op een later tijdstip beschikbaar zijn om te streamen.

De regisseurscuts van 'Rebel Moon' beloven een donkerder en gewelddadiger kijk op het verhaal te bieden. Naast het verhogen van de actie, zullen deze versies ook Snyder's nieuwe universum verder uitdiepen. Volgens de regisseur zullen deze cuts een uur langer zijn, met grote delen van de films die aanzienlijk anders zullen zijn dan de originele versies.

In tegenstelling tot zijn eerdere projecten, had Snyder vanaf het begin de mogelijkheid om 'Rebel Moon' te plannen met het idee van regisseurscuts in het achterhoofd. Dit geeft aan dat Netflix het unieke creatieve proces van de regisseur waardeert en bereid is om zijn visie te ondersteunen, zelfs als dat betekent dat er alternatieve versies van het verhaal moeten worden gemaakt.

Verhaallijn van 'Rebel Moon'

'Rebel Moon' is een episch verhaal dat zich afspeelt aan de rand van een melkwegstelsel, waar een jonge vrouw op een vreedzame kolonie woont. Haar rustige leven wordt echter op zijn kop gezet wanneer ze de taak krijgt om krijgers te vinden om een naderende invasie door de despotische Regent Balisarius te voorkomen. Dit verhaal belooft spanning, avontuur en een rijke wereld vol boeiende personages.

'Rebel Moon' komt in december op Netflix

Fans van Snyder en liefhebbers van sciencefiction moeten hun agenda's markeren - 'Rebel Moon Part One: A Child of Fire' gaat in première op Netflix op 22 december. Maak je klaar voor een spannend avontuur dat je naar de verre uithoeken van het universum zal brengen.

Afbeelding: 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire', TMDb

Meer artikelen