Zo kijk je naar de nieuwe serie 'Star Wars: The Acolyte': Uitzendschema & streaming

DDavid Meijer 3 juni 2024 15:12

De live-action-serie Star Wars: The Acolyte neemt kijkers mee terug naar de laatste dagen van het High Republic-tijdperk. Met een exclusieve release op Disney+ en een releaseschema van acht afleveringen, kijken we alvast uit naar de komende periode.

Hoe kijk je naar The Acolyte

Star Wars: The Acolyte zal exclusief te zien zijn op de streamingdienst Disney+. Dit betekent dat de serie alleen beschikbaar zal zijn voor mensen die een abonnement hebben op deze dienst. Naast The Acolyte is er ook alle (veel) andere Star Wars-content beschikbaar.

Uitzendschema van The Acolyte

Het eerste seizoen van The Acolyte zal bestaan uit acht afleveringen. De eerste twee afleveringen worden uitgebracht op 5 juni, gevolgd door wekelijkse afleveringen elke woensdag tot en met 17 juli. Het is dus belangrijk om elke woensdag in juni en juli vrij te houden in je agenda als je de serie direct wil volgen.

Waar gaat The Acolyte over

The Acolyte is een unieke toevoeging aan het Star Wars-universum, omdat het een misdaaddrama is, in plaats van het gebruikelijke avontuur of actiegenre. Deze serie speelt zich af tijdens het High Republic-tijdperk, dat plaatsvond voor de gebeurtenissen van de hoofdfilms van de serie. Dit betekent dat de serie een fris en nieuw perspectief zal bieden op de Star Wars-franchise.

De serie is gemaakt door Leslye Headland, die ook medeschrijver is van Russian Doll op Netflix. De cast van de serie bestaat uit een aantal bekende gezichten, waaronder Amandla Stenberg, Lee Jung-jae en Manny Jacinto. Het personage van Amandla Stenberg, genaamd Mae, is een van de hoofdpersonages van de serie, maar ook de andere personages beloven interessant te worden.

Hoewel er nog geen bevestiging is van een tweede seizoen van The Acolyte, heeft de maker van de serie, Leslye Headland, in een interview met IGN aangegeven dat er 'absoluut ruimte' is voor de serie om verder te gaan. Dit betekent dat het mogelijk is dat we meer van The Acolyte zullen zien in de toekomst.

Afbeelding: 'The Acolyte', TMDB

Meer artikelen