Gloednieuwe Stephen King-serie 'The Institute' op komst

RRoos Verhoeven 14 juni 2024 13:32

MGM+ heeft een nieuwe serie besteld gebaseerd op Stephen King's roman 'The Institute'. Ben Barnes van 'Shadow and Bone' en Mary-Louise Parker van 'Weeds' zijn bevestigd voor de hoofdrollen. Terwijl we nog op een releasedatum wachten, kunnen fans alvast enthousiast zijn over de aankomende thrillerserie.

Productie van 'The Institute' gaat beginnen

De productie van de nieuwe tv-serie 'The Institute', gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King, gaat binnenkort van start. De serie is besteld door MGM+ en de opnames zijn gepland om later dit jaar te beginnen. Deze serie wordt ongetwijfeld een nieuwe toevoeging aan de lijst van succesvolle Stephen King-adaptaties op het kleine scherm.

Intrigerend plot van 'The Institute'

De plot van 'The Institute' draait om het 12-jarige genie Luke Ellis, die ontvoerd wordt en ontwaakt in een mysterieuze faciliteit. Daar ontmoet hij andere kinderen die, net als hij, op een onorthodoxe manier zijn ontvoerd en over speciale gaven beschikken. Hoe hun verhalen zich zullen ontvouwen en met elkaar zullen verstrengelen, zorgt ongetwijfeld voor een spannende serie.

Sterrencast voor 'The Institute'

De serie zal sterren zoals Ben Barnes, bekend als General Kirigan in de populaire Netflix-serie 'Shadow and Bone', en Mary-Louise Parker van 'Weeds' in de hoofdrollen zien. Barnes zal de rol van Tim Jamieson op zich nemen, een gedesillusioneerde ex-politieagent, terwijl Parker in de huid kruipt van Ms. Sigsby, de directeur van het instituut.

Hoewel MGM+ eerder de Stephen King-serie 'Chapelwaite' produceerde, die in Nederland werd uitgezonden op Viaplay, is de verwachting dat 'The Institute' via Prime Video te zien zal zijn. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar fans kunnen de serie alvast toevoegen aan hun watchlist om op de hoogte te blijven van toekomstige updates.

Afbeelding: 'Stephen King's Kingdom Hospital', TMDB

Meer artikelen