Recordopening voor seizoen 3 van ‘Bridgerton’ op Netflix

KKees van den Berg 22 mei 2024 16:01

Het derde seizoen van de populaire Netflix-serie 'Bridgerton' heeft een vliegende start gemaakt, met de beste opening voor de serie tot nu toe in de Netflix-ranglijsten.

Seizoen 3 van 'Bridgerton' breekt records

Het derde seizoen van de hitserie 'Bridgerton' heeft het grootste openingsweekend in de geschiedenis van de serie neergezet. De eerste helft van seizoen drie zorgde voor een knallende start, met een totaal van 45,05 miljoen weergaven wereldwijd na de première op 16 mei. Dit resulteert in ongeveer 165,2 miljoen uur kijktijd.

Seizoen 3 overtreft seizoen 2 van

Ter vergelijking: het tweede seizoen debuteerde in maart 2022 met net iets meer dan 193 miljoen uur kijktijd wereldwijd. Echter, dit was voor een volledig seizoen met een looptijd die meer dan tweemaal zo lang was als de eerste helft van het huidige seizoen. Het openingsweekend van seizoen twee kende daardoor ongeveer 22,7 miljoen weergaven. Het tweede seizoen had ook een openingsperiode van drie dagen tegenover vier dagen voor de huidige reeks.

'Bridgerton' vestigt algehele Netflix records

Naast het breken van zijn eigen openingsweekend record, heeft 'Bridgerton' ook het record voor de hoogste enkele wekelijkse weergaventelling voor elke Netflix-serie neergezet, ongeacht de taal, sinds de streamingdienst zijn titels begon te rangschikken op basis van weergaven in juni 2023. Met dit record staat het tweede in de ranglijst van de titels met de hoogste enkele wekelijkse weergaven sinds die tijd, achter de film 'Damsel' met Millie Bobby Brown, die 50,8 miljoen weergaven had in het midden van maart.

Niet alleen het nieuwe seizoen van 'Bridgerton' doet het goed, ook de vorige seizoenen van de serie blijven populair. Ze behoren tot de 10 meeste bekeken Engelstalige series op Netflix, gemeten aan de hand van de kijkcijfers over hun eerste 91 dagen na release. Met de sterke start van het derde seizoen en nog vier afleveringen te gaan in juni, heeft het derde seizoen een goede kans om zich bij deze lijst te voegen.

Afbeelding: 'Bridgerton', TMDB

Meer artikelen