De echte naam van Vin Diesel zal je verrassen

RRoos Verhoeven 23 mei 2024 15:15

Hoewel Vin Diesel een bekende naam is in de acteerwereld, weten weinigen dat dit niet zijn echte naam is. Achter de stoere actieheld schuilt de veel onschuldiger klinkende Mark Sinclair. Maar hoe werd Sinclair 'Vin Diesel'?

Echte naam Vin Diesel

We kennen hem allemaal als Vin Diesel, de stoere actieheld uit de Fast and Furious films en het Marvel Cinematic Universe. Maar wist je dat de echte naam van Diesel eigenlijk Mark Sinclair is? Hoewel hij sinds het begin van de jaren 2000 een vaste waarde is in blockbusteractiefilms, is de naam Vin Diesel eigenlijk een pseudoniem dat hij aannam voor zijn veiligheid tijdens zijn vroegere carrière als uitsmijter in New York.

Van Mark Sinclair naar Vin Diesel

Hoe is Sinclair uiteindelijk Vin Diesel geworden? De acteur en producer vertelde in een interview uit 2006 met Conan O'Brien dat het pseudoniem afkomstig is uit zijn tijd als uitsmijter in een nachtclub in New York. Vanwege de gevaarlijke aard van het beroep kozen velen ervoor om een pseudoniem aan te nemen voor hun veiligheid. Overigens kwam de naam 'Vin Diesel' niet zomaar uit de lucht vallen. 'Vin' stamt af van de achternaam van Sinclairs moeder, Vincent, en 'Diesel' was een bijnaam vanwege zijn energieke persoonlijkheid.

Diesels diepe, grommende stem is een van zijn onmiskenbare handelsmerken. Maar wist je dat zijn stemgeluid zijn tienerjaren sterk beïnvloedde? Diesel deelde in hetzelfde interview met Conan O'Brien grappige anekdotes over hoe zijn stem veranderde toen hij 15 of 16 jaar oud was. Wanneer hij het huis van een vriend belde, waren mensen vaak verbaasd en vroegen ze 'Oh mijn God, wie is dit?' Het was voor Diesel het teken dat zijn stem veranderde in die van een man.

De indrukwekkende carrière van Vin Diesel

Het pseudoniem, het unieke stemgeluid en Diesels talent en charisma hebben hem geen windeieren gelegd. Sinds hij als Vin Diesel door het leven gaat, heeft de acteur meer dan 60 rollen in film, televisie, animatie en videogames bemachtigd. En dat zal in de toekomst waarschijnlijk nog wel even zo blijven, met nieuwe afleveringen van zowel de Riddick- als de Fast and Furious-franchises die nog in productie zijn. Dus verwacht nog veel meer van Diesel (alias Sinclair) in de spotlights.

Afbeelding: 'Fast X', TMDB

Meer artikelen