Heropening onderzoek mysterieuze dood van 'Friends'-acteur Matthew Perry

DDavid Meijer 23 mei 2024 17:10

De politie van Los Angeles heeft besloten het onderzoek naar de dood van 'Friends'-acteur Matthew Perry te heropenen. De oorspronkelijke doodsoorzaak, een overdosis ketamine, roept nog steeds veel vragen op.

Heropening van het onderzoek

Matthew Perry, bekend van zijn rol in de immens populaire TV-show 'Friends', overleed in oktober 2023 aan een overdosis ketamine. Het is echter nog steeds onduidelijk hoe de acteur aan deze fatale dosis is gekomen. Het onderzoek van de autoriteiten in Los Angeles is opnieuw geopend om deze vraag te beantwoorden.

Onopgeloste vragen

In het officiële autopsierapport van Perry dat in december werd vrijgegeven, stond dat er geen aanwijzingen waren dat Perry de ketamine zelf had ingenomen. Bovendien werden er in zijn huis geen (illegale) drugs of medicijnen gevonden. Dit roept vragen op over de oorsprong van de ketamine in zijn systeem.

Vragen rondom de infusietherapie

Ten tijde van zijn dood onderging Perry een infusietherapie met ketamine. Echter, de hoeveelheid ketamine die hij legaal via deze therapie binnen kreeg, komt niet overeen met de hoeveelheid die in zijn lichaam werd gevonden tijdens de autopsie. Dit heeft geleid tot nog meer vragen in het onderzoek naar zijn dood.

De politie van Los Angeles heeft de handen ineen geslagen met de U.S. Drug Enforcement Administration en de U.S. Postal Inspection Service voor dit nieuwe onderzoek. Hoewel er geen opzet wordt vermoed in de zaak-Perry, willen de samenwerkende diensten uitzoeken hoe de fatale dosis ketamine in het bloed van de acteur terecht is gekomen.

Afbeelding: 'Friends', TMDB

Meer artikelen