Regisseur Adam Wingard verlaat de MonsterVerse na Godzilla X Kong

RRoos Verhoeven 22 mei 2024 19:58

Adam Wingard, bekend van zijn regie bij de blockbuster Godzilla X Kong, neemt een pauze van de MonsterVerse. Na de grote box office succes van de film, zal Warner Bros. zonder Wingard doorgaan met de franchise.

Wingard neemt pauze van MonsterVerse

Adam Wingard, de regisseur achter het sensationele succes van 'Godzilla X Kong: The New Empire', heeft een stap terug gedaan van de MonsterVerse. Ondanks het grote box office succes van de film zal Warner Bros. Discover doorgaan met het presideren over de nieuwe franchise zonder Wingard.

Groot succes met Godzilla en King Kong

Godzilla X Kong: The New Empire was de tweede keer dat Wingard samenwerkte met de iconische figuren Godzilla en King Kong. Zowel New Empire als de voorganger, Godzilla Vs. Kong, waren enorme successen voor de studio. De eerste film was een van de weinige positieve releases van het desastreuze day-and-date experiment van Warner Bros. De sequel, die het ontstaan van een nieuwe empire markeerde, haalde meer dan $560 miljoen binnen.

Een van de redenen voor Wingards vertrek is zijn nieuwe project, een film genaamd 'Onslaught' die hij deze herfst voor A24 gaat schieten. Zijn laatste originele film was de cultfavoriet 'The Guest'. Daarna volgden een reeks reboots en adaptaties, waaronder Blair Witch en Death Note, voordat hij aan de slag ging met Godzilla Vs. Kong.

In een interview met Discussing Film eerder dit jaar, gaf Wingard blijk van zijn interesse om nog een film in de MonsterVerse te maken. Hij verklaarde dat er nog meer verhaal is om te vertellen en dat hij weet waar hij heen zou gaan als hij de kans kreeg. Desondanks is de deur nog steeds open voor Wingard om terug te keren, mocht zijn schema dit toelaten.

Dave Callaham neemt het stokje over

Ondanks Wingards vertrek, gaat het avontuur van Mini Kong door. Warner Bros. heeft Dave Callaham, de schrijver van 'Shang Chi And The Ten Rings', ingehuurd om de avonturen van Mini Kong voort te zetten. We kunnen dus meer Godzilla X Kong actie verwachten zodra Callaham met een alternatief komt voor het & teken.

Afbeelding: 'Godzilla x Kong: The New Empire', TMDB

Meer artikelen