Stephen King bejubelt Netflix's 'Sous la Seine': 'Beste eindscène ooit!'

DDavid Meijer 16 juni 2024 17:03

Horrorlegende Stephen King prijst de nieuwe Netflix horrorfilm 'Sous la Seine', die hij als één van de beste eindes ooit beschrijft. De film, ook bejubeld door kijkers, maakt volgens hem de hype meer dan waar.

Stephen King prijst 'Sous la Seine'

Stephen King, de wereldberoemde auteur van bestsellers zoals 'It', 'The Shining' en 'The Green Mile', heeft Netflix-gebruikers opgeroepen om de horrorfilm 'Sous la Seine' te bekijken. King, die vaak zijn favoriete boeken, series en films op zijn persoonlijke account deelt, prees de film voor wat hij beschrijft als 'één van de beste eindes ooit'. Ondanks zijn drukke schema van het schrijven van nieuwe romans, vindt King nog steeds de tijd om zich onder te dompelen in de media die hem aantrekt.

'Sous la Seine' verrast Stephen King

'Sous la Seine' heeft Stephen King aangenaam verrast. King, die de film eerst afdeed als een 'grappige film' vergelijkbaar met 'Sharknado', besloot de film een kans te geven na aanbevelingen van zijn volgers op social media. Het resultaat? Hij was bijzonder onder de indruk en verklaarde de laatste 25 minuten van de film als 'geweldig'.

https://x.com/StephenKing/status/1801036476102177030

'Sous la Seine' is geen typische haaienfilm. De plot van de film draait om een 'gevaarlijk beest' dat de prachtige stad Parijs verwoest, wat toevallig samenvalt met een weekend waarin een groot aantal zwemmers in de Seine duikt voor een triatlon. De film verschilt van de typische 'Sharknado'-franchise en biedt een fris en angstaanjagend perspectief op het haaien-genre.

Kijkers loven 'Sous la Seine'

Netflix's 'Sous la Seine' heeft niet alleen de goedkeuring van Stephen King, maar ook een groeiende fanbase onder kijkers. Sommigen gaan zelfs zo ver om het de 'meest angstaanjagende haaienfilm ooit gemaakt' te noemen. Geregisseerd door Xavier Gens, houdt de film de kijkers op het puntje van hun stoel tot het einde, vooral de laatste 25 minuten die King zo prijst.

Het succes van 'Sous la Seine' heeft al geleid tot speculatie over een vervolg. Gezien de populariteit van de film en de lovende recensies van zowel Stephen King als kijkers, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat 'Sous la Seine 2' wordt aangekondigd. Fans van de film kunnen alvast reikhalzend uitkijken naar de mogelijke opvolger.

Afbeelding: 'Under Paris', TMDB

Meer artikelen