Waarom Marvel Studios moet stoppen met de Avengers-franchise

KKees van den Berg 16 juni 2024 14:01

De Avengers-franchise is de meest succesvolle superheldenfilmreeks ooit, maar het kan tijd zijn voor Marvel Studios om het achter zich te laten. Met het vertrek van Iron Man en Captain America is de toekomst van het Avengers-team onzeker. Bovendien lijkt Marvel Studios zich nu te concentreren op de X-Men.

Einde van een tijdperk voor Avengers?

De filmreeks van de Avengers heeft een historische impact gemaakt op de cinema. Met vier films heeft de franchise niet alleen het publiek kennis laten maken met een waar team-up avontuur na verschillende opbouwende films, maar is het ook de meest succesvolle superheldenfilmreeks ooit geworden. Ondanks dat Marvel Studios twee nieuwe Avengers-vervolgfilms ontwikkelt, zijn er redenen om te overwegen de franchise te laten rusten.

Strubbelingen in het MCU

Na het vertrek van grote namen zoals Iron Man, Captain America, en Black Widow heeft het Marvel Cinematic Universe (MCU) een dieptepunt bereikt. Hoewel er gespeculeerd wordt dat Deadpool het nieuwe gezicht van de franchise kan worden, is er veel onzekerheid over de toekomst van het Avengers-team. Bovendien zijn de recente MCU-optredens van de enige actieve leden, Thor, Hawkeye en Hulk, teleurstellend ontvangen.

X-Men als de toekomst van MCU?

Marvel Studios is begonnen met het nieuw leven inblazen van de X-Men franchise, een serie die ze al een tijdje op de plank hadden liggen. Er was een tijd in de comics waarin de X-Men, niet de Avengers, de gezichten van Marvel waren. Met hun rijke verhaallijnen en personages kunnen de X-Men mogelijk de MCU leiden in de volgende saga, als opvolgers van de Avengers-franchise.

Ondanks het mogelijke einde van de Avengers-franchise, betekent dit niet noodzakelijkerwijs het einde van crossover-evenementen. In de comics dragen events zoals Secret Wars, Civil War en The Infinity Gauntlet niet de titel van The Avengers. Hetzelfde kan gebeuren met toekomstige MCU-crossovers. Hoewel de Avengers-titel belangrijk is voor het publiek, zal het logo van Marvel Studios nog steeds te zien zijn.

Afbeelding: 'Avengers: Endgame', TMDB

Meer artikelen